Chcete spát jako na obláčku? Investujte do kvalitní péřové přikrývky!

Chcete spát jako na obláčku? Investujte do kvalitní péřové přikrývky!

Sdílejte

Perova Prikryvka Klasik 200x200 FrancouzskaPéřové přikrývky neboli klasické nefalšované peřiny ještě donedávna byly doménou domácností našich babiček a prababiček. Ty se ničím jiným prakticky nepřikrývaly. Pak jakoby vymizely a klasické peří nahradily jiné materiály včetně těch umělých. Dnes ale péřové přikrývky a peřiny zažívají jakési znovuzrození. Zkrátka se s velkou pompou navrací. A to je dobře.

Nezaměňujte ovšem péřové polštáře za obrovské a neforemné duchny. Moderní péřové přikrývky se prošívají a neplní až k prasknutí. Na místě už nejsou ani obavy, že peří je líhní bakterií a roztočů. Tak tomu díky kvalitním sýpkovinám a technologiím, které peří ještě před naplněním zbaví veškerých mikroorganismů, dávno není.

Jakou přikrývku byste rádi?

Tenkou, nebo naopak objemnou? Měkkou, teplou, schopnou odpuzovat vlhko? To vše jsou parametry, které při výběru přikrývky budou hrát svou roli. Jinou přikrývku zvolíte v létě, jinou v zimě. Ta letní by vás měla ochladit, ta zimní naopak zahřát. Po jiné se ohlížejí alergici, po jiné ti, kteří se v noci nadměrně potí. Svou roli však hraje i velikost přikrývky. Přikrývek na trhu najdete spoustu stejně jako materiálů, z nichž jsou vyrobeny. Dvěma vlastnostmi by však měly disponovat všechny. Každá přikrývka by měla být lehká a prodyšná.

Přikrývka z peří? Správná volba!

Proč zrovna přikrývku z peří? Z mnoha důvodů. Peří je v první řadě čistě přírodní materiál. Dobře hřeje, vydrží a lůžkoviny se jím i dobře plní. Na rozdíl od umělých výplní, které se rychle slehnou, což se samozřejmě odrazí na pohodlí. Na péřovém polštáři se zkrátka dobře vyspíte. Peří ovšem vyniká i vynikající schopností pojmout maximální množství kyslíku, který je nezbytný pro správné držení krční páteře. Pokud vás proto zlobí, investujte do kvalitního péřového polštáře, a s velkou pravděpodobností budete mít po problémech.

Dopřejte si kvalitní spánek

Kvalitní péřová přikrývka je zkrátka lůžkovinou, jež vám bude po všech stránkách vyhovovat. Skutečně vás čeká, a to se vracíme k titulku tohoto článku, spaní jako na obláčku. Myšleno téměř doslovně. Tak neváhejte a konečně si dopřejte kvalitní spánek, který si zasloužíte!

Rate this post
Sdílejte