Jak použít nýtovací kleště?

Jak použít nýtovací kleště?

Sdílejte

NkNýtovací kleště upotřebíte ve své práci ke zpracování trhacích nýtů. Pokud máte předvrtaný otvor, uložíte do něj trhací nýt, uchopíte do kleští a zanýtujete. Ve specializovaných obchodech je nabídka velkého množství typů a druhů, může jít o pneumaticko-hydraulické nýtovací kleště, akumulátorové kleště na nýty i ruční kleště na nýty.

Pokud nýtovací kleště upotřebíte při své profesi, vyplatí se Vám investovat do akumulátorových kleští. Pracuje se s nimi rychle a snadno. Důležité je dopředu si naplánovat, s jakými nýty budete pracovat. Kleště na trhací nýty mohou být uzpůsobeny na různé průměry nýtů a materiálů. Záleží také na průměru nýtů, jaké výměnné redukce se k nim hodí. Jednoruční kleště stačí pro nýty do menšího průměru, asi 4mm, pro větší průměry zvolte obouruční kleště. Nýtovací kleště také mohou být vybavené nádobou na trny, které odpadávají po zanýtovaní z kleští.

Trhací nýty se skládají z těla a trnu, který při nýtovaní upadne. Nýt je dutinka, k níž je trn upevněn. Nýtováním získáme pevný spoj a pro jeho další úpravy je potřeba použít kleště. Záleží na průměru a délce nýtu, podle něj je potřeba vybrat správný vrták. Výrobce nýtu poskytnou přesné údaje o jeho rozměru. Nýty se vyrábějí z hliníku, oceli, nerezové oceli, nebo mědi. Podle požadavku na pevnost v tahu nebo střihu a hlavně svěrné síly je potřeba se rozhodnout pro ten správný nýt, záleží také na prostředí, kde bude nýt aplikován, zda ve vnitřních či venkovních prostorech, bonusem navíc je možnost výběru nýtů v RAL odstínech. Na výběr jsou také různé hlavy nýtů, můžou mít plochou hlavu, rozpěrnou hlavou, nebo zapuštěnou.

Jestliže hledáte na trhu kvalitní nýtovací kleště, obraťte se s důvěrou na pracovníky firmy S.B. Comp. spol. s r.o. Poradí Vám, jaké koupit kleště a jak si vybrat veškerý potřebný materiál pro nýtování. Na výběr máme různé druhy nýtovací techniky a záleží jen na Vás, které zvolíte pro svou práci.

Rate this post
Sdílejte