Co je důležité při výběru zdravotní matrace

Co je důležité při výběru zdravotní matrace

Sdílejte

Zdravotní matraceJak Vybrat Matraci se zpravidla vyrábějí z přírodních materiálů jako například z kaučuku, kokosového vlákna či mořské trávy ale i koňských žíní. Konstrukce celé matrace je uzpůsobená tak, aby zajišťovala co nejlepší oporu těla nejen během dlouhého spánku, ale také během krátkého odpočinku. Čím se ale zdravotní matrace liší od klasických?

Výška i nosnost

Zdravotní matrace zpravidla bývají vyšší než klasické matrace, to pomáhá především při ulehání na postel nebo když z postele chcete naopak vstát. Není nic horšího, než když byste museli se zdravotními problémy vstávat z nízké postele.

Další výhodou a vlastností těchto matrací je fakt, že disponují vyšší nosností, nosnost okolo 150 kilogramů není žádnou výjimkou. Zakoupit se pak také dají matrace 1+1, kdy získáte „zimní a letní“ matraci, která disponuje různými vlastnostmi, které vám zajistí kvalitní spánek právě v létě či zimě.

Certifikát napoví

Kvalitní zdravotní matrace nabízí také certifikát, který zákazníka informuje o tom, že se skutečně jedná o zdravotnickou matraci. Přesněji řečeno vás informuje o tom, že matrace prošla klinickým testováním. Co pak činí zdravotní matraci výhodnou je fakt, že je na ni snížená sazba DPH, protože se jedná o zdravotnický prostředek.

Aby ovšem matrace získala certifikát, je potřeba od výrobce doložit také dokumentaci, že použité materiály na výrobu matrace skutečně splňují všechny podmínky a nejedná se pouze o levné matrace. Zdravotní matrace se pak vyrábějí v různých velikost. Sehnat tak můžete jak matrace 80 x 200 cm tak také matrace 90 x 200 cm.

Zdravotní matrace zpravidla zajistí dokonalou podporu celého těla, což se podepíše na kvalitně spánku i odpočinku. Začněte odpočívat zdravě. Matrace Praha nabízejí široký výběr zdravotních matrací, které vám pomohou zkvalitnit váš spánek.

 

 

Rate this post
Sdílejte