Jaká by měla být sedačka? Prostorná, pohodlná a designově zajímavá!

Jaká by měla být sedačka? Prostorná, pohodlná a designově zajímavá!

Sdílejte

Rohove Rohova Sedacka Rozkladaci Greco Pravy Roh Up Seda Original 1137990Tak jako do ložnice patří kvalitní postel, obývák se neobejde bez prostorné a pohodlné sedací soupravy. Poradíme vám, na základě jakých parametrů vyberete model, který se stane dominantou místnosti. Navíc bude tak pohodlný, že se vám z něj nebude chtít vstávat. Taková by totiž sedačka měla být!

Zařizujete si svou první domácnost? Pak je zřejmě v hledáčku vašeho zájmu kuchyně, postel, jídelní stůl a sedací souprava. Už máte nějakou vybranou? Pokud ne, tak vám s výběrem trošku pomůžeme.

Zaměřeno na styl

Na trhu se setkáte se sedačkami různých stylů. Jakému dáváte přednost? Modernímu, skandinávskému, rustikálnímu? Hitem současné doby jsou sedačky v industriálním stylu. Zřejmě vás nemusíme upozorňovat na to, že sedačka by měla ladit s ostatním vybavením vaší domácnosti. Jinými slovy by v interiéru neměla působit jako pěst na oko, což by se dalo prohlásit například o rustikální sedačce v industriálním loftu, moderní sedačce v roubence a podobně.

Zaměřeno na pohodlí

Sedací souprava musí být pohodlná. Dobře sedět se na ní musí vám i vašim hostům. Proto si před koupí sedačku vyzkoušejte, tedy se do ní posaďte. Sedí se vám dobře? Pokud ano, tak to je model, jenž si zasluhuje vaši pozornost. Pokud ne, vybírejte dál!

Zaměřeno na barvy

Nepodceňujte ani barvu sedací soupravy. A klidně se i odvažte. Trendem současné doby jsou totiž i sedačky velmi výrazných barev, které se mohou stát středobodem obýváku. Výrazná sedací souprava se hodí do malých i velkých obývacích pokojů. Proporčně byste ale měli přistupovat k její velikosti. Sedačka by se jinými slovy neměla v obýváku ztrácet, ani by neměla zabrat většinu jeho prostoru.

Zaměřeno na materiály

Dalším parametrem, na nějž byste se při výběru sedací soupravy měli zaměřit, je její potahový materiál. Ten volte s ohledem na stupeň její vytíženosti. Rodinám s malými dětmi lze například doporučit sedačky s odepínatelnými potahy, které lze prát v pračce. Velmi odolné jsou i potahové materiály, jako je například carabu, z něhož skvrny odstraníte navlhčeným hadříkem.

Čalouněná, nebo kožená?

Hledáte sedačku s příznivým poměrem mezi cenou a kvalitou? Pak vybírejte v segmentu sedaček čalouněných. A pokud byste si rádi dopřáli opravdu luxusní sedačku, uvažujte o sedačce kožené. Ovšem počítejte s tím, že kožené sedačky jsou trošku náročnější na údržbu. Kůži budete nuceni pravidelně impregnovat a čistit speciálními přípravky. Za to vám ovšem vaše sedačka opravdu dlouho vydrží. A především bude pořád vypadat jako nová. Tak už máte svého favorita?

Rate this post
Sdílejte