Máte doma kočičku? Pořiďte ji kvalitní škrabadlo, jinak přijdete o nábytek!

Máte doma kočičku? Pořiďte ji kvalitní škrabadlo, jinak přijdete o nábytek!

Sdílejte

4011905448091f1Péče i kočičku si žádá své, stejně jako péče o jakéhokoliv jiného mazlíčka. Obzvláště pokud většinu dne tráví zavřený v bytě. Na jaké činnosti byste si měli zvyknout?

Základem péče o kočičku je samozřejmě kvalitní strava. Kočičce, k tomu aby byla zdravá a prospívala, byste měli dopřát stravu v podobě kvalitních granulí a masových konzerv. Důležité jsou i dostatečný přísun vody, pravidelné odčervování, očkování a u dlouhosrstých plemen i vyčesávání srsti. A pokud vaše kočička běhá venku, nezapomeňte i na nějaký přípravek proti blechám a klíšťatům, ať již v podobě repelentů nebo speciálních obojků. Tímto však péče o kočičku zdaleka nekončí!

4011905470627f1

Myslete na kočičí drápky!

Kočky dále mají potřebu pravidelně si obrušovat drápky. Kočky, které mají přístup ven, si je obrušují o kmeny stromů. Kočičkám domácím většinu času trávícím v bytech je však tato aktivita odepřena. A proto dávají za vděk čemukoliv, co jim v podstatě přijde pod ruku. Nejvíce invazí ostrých kočičích drápků trpí nábytek a koberce. Pokud vybavení domácnosti chcete ochránit, což rozhodně doporučujeme, pořiďte svému chlupáčovi kvalitní a dostatečně veliké škrabadlo pro kočky.

Vybíráme škrabadlo pro kočku

Na trhu najdete škrabadla pro kočky různých typů a cenových relací. Jaké zvolit? To v podstatě záleží na dvou faktorech, a to vašem rozpočtu a prostoru, který škrabadlu můžete poskytnout. Nejvyšší strom pro kočky (škrabadlo Felicitas), který je k mání na e-shopu frea24.cz, je vysoký 190 centimetrů. Zato si můžete být jisti, že se na něm vaše kočička skutečně vyřádí. Součástí tohoto luxusního škrabadla jsou i dva domečky a tři pelíšky. Toto luxusní kočičí sídlo tak pojme až pět kočiček.

Škrabadla do malých prostor

Na trhu však najdete i menší modely vhodné jako do menších prostor tak pro menší množství kočiček. Necelých 150 cm má škrabadlo Trixie Alicante a více než o polovinu nižší je škrabadlo s pelíškem Trixie Marcela. A pro opravdu malé prostory lze doporučit škrabadlo rohové, které jednoduše připevníte na roh dvou stěn. Tak jakému dáte přednost? Respektive vaše kočička?

Rate this post
Sdílejte