Trendy obývacích pokojů pro rok 2020: Připravte se na velké změny!

Trendy obývacích pokojů pro rok 2020: Připravte se na velké změny!

Sdílejte

Bydleniastyl.cz Interie Cz Nahledovy

Milovníci stylového bydlení moc dobře vědí, že jeden trend střídá druhý, ale s příchodem roku 2020 přichází více změn než obvykle. Přelom dekády je zkrátka zásadním momentem a do popředí se derou prvky, díky kterým v interiéru zavládne zcela nová atmosféra. Zaměřili jsme se na obývací pokoj, protože je zdaleka nejvytíženější místností.

Moderní prvky a důraz na eleganci

Podle Jade Joyner (zakladatelka a designérka firmy Metal + Petal) bude současná dekáda věkem moderních prvků zahalených do elegantního hávu. Jako příklad uvádí stylové stojací lampy bez kabelů. Interiérům zároveň předpovídá větší modularitu.

Odbornice na interiérový design Dr. Alessandra Wood předpokládá průběžnou evoluci, které povede k dalšímu zvelebování prostoru a přeměně na dokonalé místo pro relaxaci s celou rodinou. V popředí budou komfort a funkcionalita, ovšem v úplně jiné podobě, než jakou máme zafixovanou z 90. let minulého století.

V praxi to může znamenat méně zařízení ve prospěch volného prostoru. Takový obývací pokoj přitom nemusí působit prázdně – stačí se zaměřit na dekorace, které jsou vidět, i když zabírají jen minimum místa. Zejména na tapety a bytové textilie. Vhodně zvolené závěsy nebo záclony mají téměř magickou moc.

Bydleniastyl.cz Interie Cz 01

Výrazný a maximalistický

Jak jinak může vypadat odpověď na převážně minimalistickou desetiletku, která započala někdy kolem roku 2010? Dekoratér bydlení celebrit Lauren Nelson má jasno a budoucnost vidí v maximalistickém pojetí a zajedno s ním je i Caitlin Murray (Black Lacquer Design). Do popředí se dostávají výraznější barvy a nápadité řemeslné prvky. Jako kdyby náhle odzvonilo čistým liniím, jež se až donedávna jevily jako jediné východisko. Obývací pokoj díky tomu stává osobitějším místem a přesouvá se z masové produkce zaměřené na konzumního spotřebitele na úplně jinou úroveň.

Rate this post
Sdílejte