Stavby na klíč jsou ideální volbou pro všechny osoby, které mají o...

Stavby na klíč jsou ideální volbou pro všechny osoby, které mají o svém bydlení jasnou představu, ale nejsou schopny ji vlastními silami naplnit

Sdílejte

Pmaueylp O

Uvažujete nad výhodností stavby na klíč? Přemýšlíte, jaké výhody Vám toto rozhodnutí přinese v porovnání se stavbou domů svépomocí? Máte již konkrétní představu o Vašem budoucím bydlení? Dokážete si vybrat z katalogu typových projektů, nebo si vyžádáte zpracování individuálního projektu? A kolik to bude celé stát? Jistě je vhodné uzpůsobit rozhodnutí Vaším finančním možnostem, ale stejně důležité je zvážit i časové hledisko, odbornost a další aspekty.

Při stavbě na klíč je vysoká kvalita provedení a rychlost plnění vždy až na prvním místě

Stavební společnost zajišťující zhotovení projektu se postará kompletně o vše, co souvisí se stavbou domu. Samozřejmostí je plnění v předem stanoveném termínu a vysoká úroveň provedení. To jsou některé výhody, které sebou přináší stavba na klíč. Na kompletní přehled se podívejte níže:

  • Dům je připraven k nastěhování již za několik měsíců
  • Vysoká časová úspora
  • O stavbu domu se postará odborný tým
  • Firma zajistí veškeré technické i právní náležitosti
  • Vyhotovení projektové dokumentace, získání stavebního povolení a kolaudačního souhlasu
  • Poradenství v oblasti financování stavby
  • Výběr z širokého množství typových projektů
  • Vytvoření individuálního projektu na míru potřebám členů Vaší domácnosti

 

Abyste mohli čerpat výhody, které domy na klíč přinášejí, je nutné věnovat zvýšenou pozornost výběru stavební společnosti

FIRMU SI PROVĚŘTE A BUĎTE OSTRAŽITÍ

Mějte jistotu, že nenaletíte nespolehlivé firmě, a pořádně si ji prověřte. Zjistěte si, jak dlouho podniká a jaké stavby doposud realizovala. Zaměřte se také na hodnocení jiných zákazníků.

I pokud se Vám bude zdát, že jste narazili na solidní firmu, ověřujte čas od času průběh stavby. Ideálním řešením je Vámi najatý stavební dozor nezávislý na vybrané stavební firmě. Sice si za tuto službu připlatíte, ale na druhou stranu budete mít jistotu, že vše probíhá podle časového i rozpočtového plánu.

SMLOUVU PODEPIŠTE AŽ PO KONTROLE PRÁVNÍKEM

Smlouvu o dílo dejte před podpisem zkontrolovat právníkovi. Předejdete tím sporu v budoucnu, kdy byste s plněním nebyli spokojení a zjistili, že podepsaná smlouva Vás nijak nechrání.

Na výběr máte mezi typovým a individuálním projektem, přičemž každý z nich má svá pro i proti

Typový projekt

Jedná se o katalog projektů, kterými se firma prezentuje u zákazníků. Obsahuje celou řadu řešení, která bývají klienty nejčastěji poptávána. Nevýhodou je, že nijak nezohledňuje možnosti konkrétního pozemku. V praxi to vypadá tak, že se nejprve vytvoří projekt a až následně se pro něj hledá vhodná lokalita.

Individuální projekt

Řešení vytvořené podle konkrétních požadavků zákazníka. Zohledňují se zde specifika daného pozemku i omezení plynoucí z územního plánu.

Tato varianta je ideálním řešením v případě komplikovaných pozemků a přizpůsobení specifickým životním podmínkám konkrétních rodin a jednotlivců.

Důvody, proč dát před stavbou svépomocí přednost firmě, která dodá projekt na klíč

Často se dočtete o tom, že stavbou svépomocí ušetříte, ale to platí jen v případě, že Vám bude vše vycházet podle původního plánu. Je nutné počítat i s tím, že Vám celková stavba bude trvat mnohonásobně déle, než stavební firmě s bohatými zkušenostmi. Vždy je nutné sebekriticky zhodnotit, jestli máte ke stavebním pracím vůbec nějaké předpoklady a dokážete postavit dům, který Vám nezačne po čase padat na hlavu.

Počítejte s tím, že firma, se kterou na toto téma začnete diskutovat, bude mít jasno v tom, že nejlepší je to, co ona sama nabízí. Z toho důvodu je vždy lepší informovat se o všech možnostech a obvyklých cenách ještě před tím, než začnete vše řešit s konkrétním dodavatelem.

Co všechno by pro Vás bylo při výběru stavební firmy důležité?

Rate this post
Sdílejte