Rozdíl mezi tepelnými a ULV foggery

Rozdíl mezi tepelnými a ULV foggery

Sdílejte

141Rosiče pro aplikaci pesticidů lze obecně rozdělit do dvou velkých kategorií. Jsou to ULV foggery (v češtině se běžně používá foger), jejichž nádržku můžete mít prakticky umístěnou i na zádech jako batoh. A pak existují tepelné fogery. Účel obou dvou zařízení je úplně stejný. Oba dva fogovače při aplikaci herbicidů slouží k hubení nežádoucího hmyzu. Rozdíl je jejich používání. Liší se technickým způsobem, jakým se vytváří a aplikuje samotný postřik.

Tepelné fogery obsahují spirálu, která ohřívá použitou kapalnou směs a tak dochází k odpařování roztoku. A tato pára je následně vytlačována jako mlha při aplikaci postřiku. Obvykle tedy využívají propanu nebo elektrické energie ze sítě či z baterky. ULV fogger funguje za studena a vytváří aerosol z mikrokapének pomocí tlaku. Roztok může být čerpán vysokotlakou tryskou anebo je vytlačován vírem vysokorychlostního vzduchu. Vystříknuté drobné kapičky pak aplikují postřik jako neviditelnou mlhu. Tento foger je zpravidla napájen elektřinou nebo baterkami. Lze narazit ale i na takové, které jsou poháněny benzínem.

Výhodou ULV fogeru je možnost upravit velikost kapiček, které jsou produkovány a zároveň absence nutnosti zahřátí jej předurčuje ke vhodnosti použití i v interiéru. Tyto fogovače pro aplikaci herbicidů pak snadno můžete použít i pro prostorovou dezinfekci. Což je v současné nelehké době skutečně na pořadu dne.

ULV Foger pro prostorovou desinfekci je multifunkční a snadno a komfortně se používá. Aplikovat s tímto zázrakem můžete jak insekticidy, germicidy (protibakteriální postřiky), antibiotika, tak desinfekce i čistící přípravky s vůní, nebo hnojící přípravky a další postřiky na vodní a olejové bázi. Při aplikaci polymerního desinfekčního přípravku se širokospektrým účinkem vám poskytne vysokou ochranu prostředí klidně po dobu 7 až 30 dní. Navíc takový přípravek neobsahuje ani chlor ani alkohol. Dezinfekce prostor a udržování hygieny bude pro vás již hračkou.

Ať už potřebujete ULV foger na cokoliv, nepřehlédněte nabídku hydrofilter.cz. Zde si jistě vyberete ten nejlepší foger a svoje prostory si budete moct desinfikovat sami. Hravě zatočíte s plísněmi, viry i bakteriemi. Kompletní ošetření všech ploch v místnosti 5 x 5 metrů je hotové za 4 minuty.

Rate this post
Sdílejte