LPG vytápění rodinných domů je bezúdržbové, a navíc zcela ekologické

LPG vytápění rodinných domů je bezúdržbové, a navíc zcela ekologické

Sdílejte

bydleniastyl.cz primagas cz uvodni

Otočit knoflíkem a mít v místnosti za pár minut teplo? To je sen mnoha lidí, kteří žijí na venkově a po návratu z práce domů musí nařezat a naštípat dříví, případně nanosit uhlí nebo brikety, aby se mohl rozdělat oheň v kotli a nahřát topný systém. Sen o příjemném teplíčku se však může rychle splnit s propanovým (LPG) vytápěním, které je naprosto bezpečné, ekologické, zcela nezávislé na rozvodné síti a jeho provoz je levnější než elektrické topení nebo tepelné čerpadlo. Proč je plynové vytápění pro domácnosti výhodné?

Propanové vytápění rodinných domů

Zapnout topení a mít okamžitě teplo? Plynové vytápění rodinného domu nabízí pohodlné a efektivní řešení topného systému s pomocí propanu, který je uložen v nadzemním nebo podzemním zásobníku. Výhodou je, že zásobník je ve vlastnictví společnosti Primagas, která zajistí veškerou údržbu, revize a tlakové zkoušky, navíc firma pomůže i s celkovou instalací a technickým servisem, o který se stará tým zkušených techniků. Rodinný dům je nadto zcela nezávislý na rozvodné síti a nezáleží, zda je u lesa, u vody nebo zcela na samotě. Propanové řešení je možné vždy.

Čisté a ekologické řešení

Nejde jen o rychlost vytápění v interiéru, ale také o čistotu. Komu se chce neustále řezat a štípat dříví nebo skládat uhlí či brikety? Vytápění na LPG nezanechává takřka žádnou uhlíkovou stopu oproti hnědému a černému uhlí nebo lehkým topným olejům. Propanové vytápění je maximálně ekologické, negeneruje ani žádné saze a prach. O třískách nebo pilinách z věčného řezání a štípání dřeva ani nemluvě. K tomu je jeho chod mnohem výhodnější než při použití elektřiny, a to včetně tepelných čerpadel, která mají vysokou finanční náročnost při pořízení a návratnost takové investice je diskutabilní.

Propan versus zemní plyn

A jak si stojí propan oproti zemnímu plynu z rozvodné sítě? Výhodou LPG zásobníků je naprostá nezávislost, byť za mírně vyšší cenu, než jsou náklady na zemní plyn. Při dobrém plánování si však lze cenu za propan snížit a topit za pouhé 2 Kč za 1 kWh, to platí pro letní objednávky, kdy se zásobník naplní ještě před topnou sezónou. Navíc stačí při běžné spotřebě naplnit zásobník pouze jednou do roka, pak už jen stačí zmáčknout knoflík a pohodlně se usadit se sklenkou vína do křesla!

5/5 - (1 vote)
Sdílejte