Uvažujete o pořízení rekreační nemovitosti? Chaty a chalupy na prodej už levnější...

Uvažujete o pořízení rekreační nemovitosti? Chaty a chalupy na prodej už levnější nebudou

Sdílejte

Cottage 2955582 640Jezdit na dovolené a víkendy na vlastní chatu či chalupu je v České republice tradicí. Trávení prázdnin a volných dnů v přírodě bylo běžné již před více než stoletím; rodiny s dětmi i jednotlivci si často na prázdniny pronajímali letní byty ve vesnických domech, v módě byly výlety po značených trasách, oblíbené byly i turistické ubytovny. A do volné přírody vyráželi trampové. Právě ti začali již na počátku existence samostatného Československa budovat první chatové osady. A mnohé z nich včetně legendární Ztracené naděje, která nedávno oslavila stoleté jubileum, existují dodnes.

Chaty a chalupy na prodej lákají na luxusní vybavení i na romantiku. Tu pravou najde každý!

V Česku najdeme chaty a chalupy na prodej ve vesnicích, v lesích i na březích rybníků, přehrad, jezer a řek. Nelze opomenout ani zahrádkářské kolonie, ve kterých tráví nejedna rodina celé víkendy a v létě někdy i několik týdnů. Chalupy jsou obvykle venkovská stavení, mnohé z nich disponují velkým počtem obytných místností, stodoly jsou dnes často přestavěny na garáže a dílny. K chalupě obvykle přísluší zahrada, někdy i louka či kus lesa. Chaty mívají menší zastavěnou plochu, často však i ony nabízejí vysoký uživatelský komfort a veškeré moderní vybavení. Stále však najdete i chaty bez elektřiny a se suchým WC. Ty často stojí na místech vzdálených od civilizace a dokáží si snadno získat srdce nejednoho romantika. Dnes je navíc snadné zajistit dostatek energie pomocí solárního panelu.

Máte rekreační objekt, který nevyužíváte? Prodej chalupy je dnes rychlý a snadný

Poptávka po chatách a chalupách od začátku pandemie koronaviru výrazně stoupla. Obyvatelé měst se chtějí i ve chvíli, kdy panují přísná opatření, svobodně nadechnout. To bylo během loňského jara a poté od podzimu až do jara možné v podstatě jen na vlastní zahradě. Prodej chalupy je proto ideální realizovat právě teď, kdy je vysoká poptávka. Podobně je tomu i v případě, kdy jste se rozhodli vyzkoušet u chaty a chalupy pronájemPronájem chalup je ideální pro ty, kteří svou nemovitost příliš často nevyužívají. A také pro rekreanty, kteří se nechtějí vázat na jedinou lokalitu, zároveň si však chtějí užívat soukromí a klid v lůně přírody.

Rate this post
Sdílejte