Zájem o on-line odhady nemovitostí roste: Odhad-zdarma.cz vypracuje přes 1 000...

Zájem o on-line odhady nemovitostí roste: Odhad-zdarma.cz vypracuje přes 1 000 odhadů denně

Sdílejte

House 2977085 640 (1)Ani v době pandemie a omezení pohybu obyvatel se trh s bydlením nezastavil. I v oboru realit dochází k rozvoji on-line služeb, tedy bez nutnosti osobní návštěvy.

Rostoucí zájem je například o on-line odhady nemovitostí, což potvrzují také odborníci z on-line kalkulačky Odhad-zdarma.cz.

„Od loňského nástupu pandemie jsme zaznamenali více než 100% nárůst zájmu o on-line odhady nemovitostí. Aktuálně zpracujeme přes 1 000 on-line odhadů denně. Nejčastěji lidé využívají službu pro stanovení tržní ceny nemovitosti, určení optimální výše nájmu nebo pro účely dědického řízení. Zájem je jak o on-line kalkulačku, kde uživatelé za pár minut a bez nutnosti vkládání kontaktních údajů zjistí výsledek, tak i o služby on-line specialisty, který zpracovává odhady v případě atypických nemovitostí či pro dědické řízení, kdy je nutné dodat odhad ve formátu požadovaném notáři. Výrazně vzrostl zájem zejména o on-line výpočet tržní ceny nájmu. Trh nájemního bydlení se za poslední rok znatelně proměnil. Změnu cenové hladiny u nájmu lze pozorovat po celém území České republiky. V Praze je tento fenomén ještě výraznější díky uvolněným bytům, které původně sloužily pro krátkodobé pronájmy. Lidé tyto změny vnímají a chtějí mít jistotu, že nepronajímají nemovitost pod cenou, nebo se naopak nesnaží neúspěšně pronajmout za vyšší cenu, než je aktuálně na trhu reálná,“ komentuje aktuální situaci Jakub Zámiš, realitní odborník z Odhad-zdarma.cz

Kdy využít on-line odhad nemovitosti

Zvýšený zájem o ověření ceny nemovitosti je reakcí na různé životní situace a potřeby.
On-line odhad ceny nemovitostí je nejčastěji potřeba:

  • Když chcete prodat nebo plánujete prodej nemovitosti.
    On-line odhad nemovitosti vám pomůže získat představu o ceně nemovitosti, kterou chcete prodat nebo pokud o prodeji nemovitosti jen přemýšlíte. A to jak v případě prodeje a stěhování do nového domu nebo bytu, tak při prodeji z důvodu zhoršené finanční situace.  Prodej nemovitosti totiž může být řešením i v případě finančních potíží. Správně stanovená prodejní cena vám pomůže prodat nemovitost dostatečně rychle a bez případných ztrát.
  • Když chcete svou nemovitost pronajmout nebo pronájem hledáte. Nájemní bydlení je logickou a rozumnou volbou v době nejistoty. Nejen samotná pandemie, ale také nejasné vyhlídky mnoha rodin a podnikatelů ohledně jistoty dostatečného příjmu v budoucnosti, vedou mnohdy k dočasné volbě bydlení v pronájmu. Ne každý si může dovolit vysokou investici v podobě vlastního domu nebo bytu. Pokud tedy pronájem hledáte, můžete si ověřit nabízenou výši pronájmu. Pokud zvažujete pronájem své nemovitosti, správně stanovená výše nájmu vám dozajista ušetří starosti a peníze.
  • Když chcete nemovitost koupit. Při hledání nového bydlení, pozemku nebo chalupy pro rekreaci se vám může hodit ověření požadované nebo inzerované ceny nemovitosti prodávajícím. On-line odhad nemovitosti pomáhá určit skutečnou hodnotu vyhlédnuté nemovitosti. Pomůže vám i s upřesněním představy o potřebné výši investice.
  • Když potřebujete odhad od specialisty. Někdy je prodávaná nebo vyhlédnutá nemovitost natolik specifická, například velikostí, dispozicí, historickou hodnotou, lokalitou nebo stavebně-technickými parametry, že je nutné posoudit její tržní cenu individuálně. Službu on-line odhadu od specialisty rovněž poskytuje zmíněná služba Odhad-zdarma.cz
  • Když potřebujete odhad pro dědické řízení. V rámci dědického řízení zjišťuje pověřený notář hodnotu majetku pozůstalého. Je-li součástí majetku nemovitost nebo více nemovitostí, dokládáte jako případný dědic notáři jejich hodnotu (tzv. “cenu obvyklou”) odborným posudkem. A o takový odborný posudek můžete také požádat on-line z pohodlí domova.

 

Rate this post
Sdílejte