Tipy na zařízení obývacího pokoje

Tipy na zařízení obývacího pokoje

Sdílejte

Tipy Na Zařízení Obývacího Pokoje Titulka

 

Obývací pokoj je místem odpočinku u televize nebo dobré knihy, pro někoho zase místem pro setkávání s přáteli a rodinou u nejrůznějších příležitostí. Může být vybaven moderně, starobyle, nebo klidně do růžova. Důležité je cítit se tam dobře. Čtěte dál a nechejte se inspirovat vybranými tipy na zařízení obývacího pokoje.

Sedací souprava

Kde jinde začít než u sedací soupravy. Ty jsou s obývákem neodmyslitelně spjaty a možná je to první kus nábytku, který vybíráte. A co takhle červená sedací souprava v kombinaci se šedými stěnami a světle hnědými koberečky? Červená barva je velmi temperamentní a lze ji sladit s dalšími barvami tak, aby vytvářela nezvyklou atmosféru.

Sedaček je dnes opravdu mnoho a vyrábějí se v různých stylech, tvarech i rozměrech. Vybere si sedmičlenná rodina i jednotlivec. Navíc se nemusíte upínat jen na jednobarevné kousky, můžete kouknout i po gaučích se vzory květin, ptáků nebo jednoduchých ornamentů. Nebo koupit polštářky a ušít si na ně povlak, pokud vás to baví.

Tipy Na Zařízení Obývacího Pokoje Obr 1

Televize

Pro někoho zbytečnost, pro jiného volba číslo dvě hned po sedací soupravě. Sledovanost televize dnes není zrovna na vzestupu, ale podívejme se na to z jiné stránky. Nové typy televizí mají spoustu funkcí, mívají připojení k internetu a můžete je využít třeba jako promítací plátno. Před výběrem si projděte recenze televizí.

Ať chceme nebo ne, v obýváku jim to zkrátka sluší. Můžete je přichytit na zeď a pod ně přidělat jen dřevěnou polici, kterou ozdobíte květinami. Nebo je umístit do speciálního rámu a dodat jim nádech elegance. Další možností je stolek, moc hezky vypadají závěsné z dubu.

Knihovna

Dostáváme se k nábytku, který podtrhuje kouzlo obývacího pokoje a tím je knihovnička. Pokud se nespokojíte s klasickou, zkuste vestavěnou variantu. Oba typy knihoven můžete doplnit o prosklená dvířka, aby se na knihy neprášilo.

Další variantou jsou dřevěné poličky v kombinaci s železnými rámy. Každá z poliček navíc může být různě dlouhá, není důvod se omezovat na pravidelné tvary. Nebojte se zvolit knihovnu větších rozměrů. Pokud ji nevyplníte knihami, vsaďte na květiny nebo retro videokazety. Fantazii se meze nekladou.

Hloupě knihovna nevypadá ani tehdy, pokud poličku nezaplníte celou a úmyslně necháte část prázdnou. Knihy mohou ležet, nemusí stát.

Tipy Na Zařízení Obývacího Pokoje Obr 2

Lícové cihly

Zdobí vnější strany vašeho domu lícové cihly? Proč je nepoužít i v interiéru. Kromě barového pultíku v kuchyni vypadají krásně i jako obklad zdi v obývacím pokoji. Ať už obložíte jednu stěnu nebo všechny, místnost tím neuvěřitelně zútulníte.

V interiéru se jako vhodnější řešení jeví obkladové pásky řezané z cihel. Místnosti neuberou tolik prostoru a jejich zasazení do zdi je jednoduché.

Krb

Zmínka útulnosti nás přivádí k další myšlence a tou není nic jiného než krb. Pokud máte možnost koupit dřevo za rozumnou cenu, vytápění domácnosti krbem se určitě vyplatí. Navíc jste naprosto nezávislí na dodávkách plynu nebo elektřiny. I zde mohou najít využití lícové cihly, kterými lze krb obložit.

Na druhou stranu je třeba počítat s obsluhou, která vám zabere více času než obyčejné kolečko na topení. Krb na dřevo je také původcem většího nepořádku a prachu. Pokud tedy oželíte dřevo, vybírejte z plynových, elektrických nebo biokrbů.

Starožitnosti

Uznáváme, že starožitnosti se nemusí zamlouvat úplně každému. Ale i když vás to k nim netáhne, jedna starožitná skříň nebo třeba zrcadlo může i do jinak moderního obývacího pokoje skvěle zapadat. Jestli je váš obývák laděn do jednoduchého stylu v bílých barvách, starožitná lampa na komodě zkrátka dává smysl.

Ať už máte rádi jednobarevnost nebo pestrost, dáváte přednost místnosti plné věcí před vzdušným prostorem, nezapomeňte, že obývák by měl vyzařovat pohodovou atmosféru, která se rozplyne po celém domově.

 

Rate this post
Sdílejte