Moderní program na technické kreslení

Moderní program na technické kreslení

Sdílejte

Ještě donedávna mnohé průmyslové odvětví navrhovali své projekty ručně. V současnosti se ale do popředí dostal počítačem podporovaný design – CAD. Co ale způsobilo tento trend? Přinášíme vám několik zajímavých informací ze světa programu na technické kreslení.

Digitální navrhování pomocí CAD programů 

Ať už jde o architekturu, stavebnictví, elektro-projektování nebo jinou profesi – pro nejlepší výkon potřebujete ty správné nástroje. Kvalitní program na technické kreslení je pro designéry velice žádanou volbou. Podle preferencí máte na výběr ze softwaru podporujícího 2D návrhy, ale také trojrozměrné nákresy. CAD programy obsahují rozsáhlé funkce, které ulehčují vytváření digitálních výkresů. Velmi spolehlivý a intuitivní software se jmenuje AutoCAD LT a slouží pro navrhování, kreslení a dokumentování výkresů ve 2D rozměrech. Komplexní soubor nástrojů dělá z 2D CAD programu univerzální balík služeb.

Vyberte správně: 2D, nebo 3D navrhování?

Pro detailnější technické kreslení se můžete zaměřit na AutoCAD, ve kterém efektivně vytvoříte 3D modely. Úroveň přesnosti je ale stejná, jako u AutoCAD LT. Při finálním výběru tak musíte zohlednit systém, který vás nezatíží a bude se vám s ním dobře pracovat.

Nezapomínejte na hledisko výše investice. Cena programů se liší, ale s GS Soft programy můžete značně ušetřit. Sofistikovaně navrhnuté programy se lehce ovládají, tudíž s nimi ve výsledku kromě financí ušetříte mnoho času. Kromě produktů určených pro specifické profese máte možnost zakoupit si kompatibilní nástavby, jako jsou například:

  • CADprofi Architectural
  • CADprofi Mechanical
  • CADprofi Electrical
  • CADprofi HVAC & Piping

Je náročné naučit se pracovat v CAD programu? 

Jako interiérový designér nemusíte rozumět každému detailu a všech možnostem AutoCAD programu. Postačí, pokud zvládnete základy a práci s funkcemi, které jsou pro váš obor potřebné. Technické kreslení se uskutečňuje za pomoci několika nástrojů i přesto, že jsou k dispozici také další doplňky, které ovlivňují výsledný efekt a pracovní výkon designéra.

AutoCAD LT: základy technického kreslení

Odborní projektanti by ve všeobecnosti neměli mít ze systémem větší problém, protože jejich zkušenosti a zručnost by měly být pro orientaci v CAD postačující. Díky tomu, že je tak běžně používaný a velmi flexibilní, je ideálním nástrojem pro komunikaci a spolupráci mezi různými týmy. Dostupnou alternativou za AutoCAD LT je například Gstar CAD Standard – při přechodu na tento program nebudete ztrácet čas přeškolováním.

AutoCAD: uznávaný softwarový balík

Průkopníkem v oblasti 3D modelování s působením už více jak 30 let je AutoCAD. Od svého vzniku se výrazně vyvinul a stal se jedním z nejsofistikovanějších programů na technické kreslení. Výkres můžete podle potřeb zvětšovat, zmenšovat, posouvat ho z jednoho místa na jiné. Rozhraní je tady lehce ovladatelné z více perspektiv. Tato funkce se hodí v případě, že pracujete na velkých nebo složitějších projektech. Za zmínku stojí také bezpečné ukládání všeho, co vytvoříte. Každá změna plánu se eviduje, tudíž porovnání původních návrhů se současnými je o mnoho jednodušší. Výpočty v programu se dají přenést do reality, čímž získáte přesnou představu o počtu předmětů potřebných na výrobu, stejně, jako o jejich ceně.

5/5 - (3 votes)
Sdílejte