Čím nahradit pergolu nebo altán na zahradě, chcete-li mít k dispozici krytý...

Čím nahradit pergolu nebo altán na zahradě, chcete-li mít k dispozici krytý prostor?

Sdílejte

50a38731365d5d28f48a2c940f92Letní počasí přímo vybízí k pořádání nejrůznějších venkovních oslav a akcí, případně jen tak k posezení na čerstvém vzduchu. Aby vás nemohl překvapit nějaký ten deštík, silný vítr nebo jiné nešvary počasí, které se i v létě občas objeví, je dobré mít na zahradě k dispozici alespoň malý přístřešek.

Ne každý má na zahradě u domu pevnou stavbu, tedy například altánek, pergolu apod. V tom případě je ideální zvolit alespoň jednoduchý plátěný zahradní přístřešek s kovovou, potažmo hliníkovou konstrukcí. Takováto stavba se běžně používá jako reklamní stánek, případně prodejní stánek na trzích a dalších veřejných akcích, ovšem i v domácích podmínkách může náramně posloužit.

Jak je to s výstavbou zahradního přístřešku?

Kvalitní zahradní přístřešek, někdy též nazývaný jako party stan, se dá postavit během několika málo minut, stačí na to dvě až tři osoby. Základní konstrukci tvoří hliníkové či ocelové tyčky, jež na sebe jednoduše napojíte. Výhodou hliníkové konstrukce je nižší hmotnost, což oceníte zejména při přenášení přístřešku. Na tyče se pak zavěšují plachty, zpravidla kromě střešní části pojímají ještě tři boční strany.

Nač se dá zahradní party stan používat?

Moderní zahradní přístřešek je schopný bez větších problémů odolat dešťovým kapkám a silnějšímu větru, takže se v něm můžete schovat, když se venku náhle zhorší počasí a nebude se vám chtít zacházet zpět do domu. Zároveň ale zahradní party stan může být třeba základnou pro stolování a přípravu pokrmů, posezení s rodinou a přáteli, možností využití je zkrátka celá řada, záleží jen na vašich aktuálních představách a potřebách.

Rozměry

Zahradní přístřešky s kovovou konstrukcí a nepropustnými plachtami se dají pořídit už od rozměrů 2×2 metry, samozřejmě ale vybraní prodejci nabízejí také prostornější varianty, třeba až 6×3m, což už je zcela dostačující pro konání větší zahradní akce.

Rate this post
Sdílejte