I střecha dělá dům

I střecha dělá dům

Sdílejte

cottage 768889 640

Bez střechy dům není domem. Základem jsou samozřejmě krovy a kvalitní střešní krytiny, které chrání dům před nepříznivými klimatickými podmínkami a jejich role je tak víceméně jasná. Ovšem jde rovněž i o estetiku, ne každá střešní krytina je vhodná pro daný objekt.

Je důležité si také uvědomit, že úhel sklonu střechy ovlivňuje výběr střešního materiálu. Již v dávné minulosti byla pálená hlína jedním z materiálů, který se používal nejen k výrobě nádob, ale i střešní krytiny.

Pálená střešní taška

Díky svým vlastnostem, jako je zadržování vody a pevnost, byly a stále ještě jsou pálené tašky vhodným materiálem pro realizaci střechy domu. Výroba střešních tašek je v dnešním moderní světě plně automatizovaná. Pálení je dlouhý proces, který trvá přibližně 14 hodin při teplotách do 900 °C. Surovinou pro výrobu střešní tašky je především kvalitní cihlářská hlína a tavitelné jíly.

Tato směs je plastičtější a lépe se s ní pracuje, protože střešní tašky mají malou tloušťku. Velmi důležitým aspektem pro výběr vhodné střešní tašky je především správný tvar s hladkým povrchem a rovnými hranami, bez prasklin a jiných nedokonalostí. Také barva by měla být jednotná stejně jako její struktura. Jasný zvonivý zvuk taška má v případě, že je správně vypálena.

Výhody

Velkou výhodou pálené krytiny je především její dlouhá životnost, která se odhaduje až na 100 let. Ovšem mohou se vyskytnout nedostatky, které budou vyžadovat opravu i po dvacetiletém používání. Hlína sama o sobě má vysoké tepelné a zvukové izolační vlastnosti.

Střešní tašky mají krásný vzhled, jsou odolné a ohnivzdorné, dobře snášejí nejen teplo, ale mrazy. Obliba těchto přírodních materiálů zůstává na vrcholu popularity a nabídka na trhu je velmi rozmanitá. Střešní tašky různých odstínů jsou v současnosti novým módním trendem v architektuře a stavebnictví.

Střešní tašky Bramac nebo také střešní krytiny Tondach přinášejí na trh nejen široký výběr střešních krytin. Než se tyto střešní krytiny dostanou na pulty obchodů, procházejí několika fázemi kontroly kvality. Pokud hledáte kvalitní střešní krytinu pro Váš dům výprodej nejen střešních tašek Bramac a Tondach nabízí firma STAV-INVEST s.r.o.

Rate this post
Sdílejte