Přehledná a organizovaná kuchyně  – Jak na to?

Přehledná a organizovaná kuchyně  – Jak na to?

Sdílejte

langen grey 260 cm

Kuchyně dle našeho názoru dělá domov domovem. Jelikož se zde vytváří všemožné pokrmy, které se poté konzumují u rodinného stolu. Zde tlacháme a přitom si plníme břicha maminčiným výtvorem. Ne nadarmo se přece říká, že láska prochází žaludkem.
V takové kuchyni je důležitá organizace, aby se vám dobře pracovalo. Vše by mělo mít své místo a celek by měl být přehledný. Jak docílit takového prostoru? Jednoduše! Mrkněte se na to s námi…

Rozdělená funkce prostoru

V kuchyni pouze vaříme a v jídelně prvotně jíme. Zdá se to být opravdu jednoduché a také že to tak je. Všechno vychází z jednoduchosti. Jestliže vás tíží nedostatek místa, poté je jasné, že určité funkce spojíte, ale pokud tak není, dopřejte si luxus v neomezování se. Jídelní sety vybírejte do své jídelny obezřetně, budete zde trávit každé jídlo dne. Židle by měly býti pohodlné a stůl byl měl mít praktické rozměry. A samozřejmě nezapomeňme na estetiku. Jaký asi vyberete vy? 

Přehledná kuchyně

Malé kuchyňské linky mohou být pro někoho ideální a pro druhého zase noční můrou. Záleží totiž opravdu na tom, co každý z nás upřednostňuje. Měli byste pracovat s prostorem, který máte a zároveň přemýšlet dopředu. Tím myslíme… Kde budete krájet a míchat? Potřebujete prostor na odkapávání? Kolik stálých spotřebičů budete mít na pultě? Přehledná kuchyně je tedy trochu relativní pojem. My by jsme řekli, že je to taková ta, kde se budete vy cítit dobře a kde se vám bude tvořit.

Organizace, organizace a …

Organizace! A tím myslíme všemožné moderní vychytávky, které seženete doslova za hubičku. Ať se už bavíme o organizátorech na příbory, nebo o košíčkách, kam uložíte látkové utěrky. Magnetický pásek a další skrytý ve víčku od kořenek – tato kombinace vám ušetří místo a zároveň je zajímavě praktická! Poohlédněte se po háčcích na zavěšení naběraček, nebo keramických vázách pro vaše vařečky. Do dóz můžete uskladnit sušenky, těstoviny, cereálie, nebo luštěniny! A zároveň to taky vypadá moc hezky!

5/5 - (1 vote)
Sdílejte