Terasa je dobrá investice

Terasa je dobrá investice

Sdílejte

house g8c025f486 640Pokud váš domek stojí na alespoň trochu větším pozemku, měli byste uvažovat nad vybudováním zahradního posezení, ideálně ve formě terasy.

Ta má výhodu v tom, že nebudete muset chodit z domku nikam daleko a všechny zahradní spotřebiče typu elektrický zahradní gril budete moci snadno zapojit, aniž byste museli vést kabel přes půlku zahrady.

Jsou zde však také vizuální benefity. Dobře udělaná terasa je nejen vysoce praktická, ale zároveň může fungovat velice dobře i jako dekorační prvek.

Nejde o nic levného

Postavit vedle sebe na zahradě dva tři stolky a přisunout několik židlí umí úplně každý. Nicméně jakmile začne pršet nebo intenzivně svítit slunce, stane se takový venkovní plácek nepoužitelný. Nejenže budete potřebovat střechu, ale také pevné podloží. A přesně toto získáte vybudováním terasy.

Je jasné, že nejde o zrovna levné řešení, zvláště, chcete-li něco většího, nicméně terasa je dobrá investice za všech okolností. Když už pro nic jiného, tak minimálně díky zvýšení tržní hodnoty nemovitosti jde o dobrou investici.

Správné podloží

Alfou a omegou každé terasy je podlaha. Tu už dnes můžete vybudovat z kdečeho. Důležité je, aby se jednalo o kvalitní surovinu, co vydrží fungovat jak ve velkých mrazech, tak i během letních veder. Kandidátů existuje docela dost, nicméně toužíte-li po naturálně vypadající terase, měli byste si vybrat dřevo.

Jeho imitace jsou sice odolnější, alespoň za jistých podmínek, avšak z dřeva sálá teplo a pohoda, což se třeba o betonu říci rozhodně nedá.

Ochrana dřeva

Každé malé dítě ví, že dřevo by nemělo příliš často přicházet do kontaktu s vodou, jelikož pak může začít hnít. Na tento aspekt je dobré myslet již při budování a předem se připravit, a sice nakoupením distančních podložek od firmy Gardina.cz.

Tyto podložky umožní terasovým prknům lépe dýchat, což má pozitivní vliv na jejich schnutí. Díky tomu vlhkost nebude mít žádnou šanci.

5/5 - (1 vote)
Sdílejte