Seznamte se s rekuperací, záchrana při boji s drahou energií

Seznamte se s rekuperací, záchrana při boji s drahou energií

Sdílejte

power lines 532720 640

Ceny na trhu energií rostou astronomickou rychlostí s nejasnou vidinou budoucnosti. Obáváte se jaká faktura za energie asi přijde s příštím vyúčtováním? Pak je na místě zamyslet se na zdravým způsobem větrání neboli rekuperací. Možná si vzpomínáte na přísloví našich babiček „větrání Pánu Bohu do oken“. Toto však většina z nás každý den provádí a nezamýšlí se nad způsobem úspory právě v této oblasti. V následujícím článku představíme, co je rekuperace a jakým způsobem můžete tento systém využít právě vy.

Jak funguje rekuperace?

Rekuperace neboli zpětné získávání tepla při větrání je úsporný systém, kdy při větrání starého vzduchu z místnosti přichází čerství vzduch z venkovních prostor přes speciální zařízení, kdy se otepluje právě od odváděného vzduchu z místnosti. Toto speciální zařízení se nazývá rekuperační jednotka.

vallox096

Má rekuperace ještě nějakou další výhodu?

Díky rekuperaci máte v domě všechen vzduch vyčištěný od škodlivých nečistot. Toto může být velkým benefitem například pro alergiky či citlivější osoby, kteří musí při běžném větrání používat nákladné čističky vzduchu. Aby byl přiváděný vzduch do domu opravdu čistý je filtrován pomocí speciálních filtrů. Díky tomuto čištění vzduchu je zamezeno přivést do domu zápach například ze zemědělství, průmyslu či nečistoty z dopravy.

Montáž rekuperace na klíč

Pokud vás toto řešení efektivního větrání zaujalo, jistě si lámete hlavu s montáží a možností zapojení rekuperační jednotky. Nejjednodušším způsobem je zvolit montáž rekuperace na klíč. Jediné, co budete muset zajistit, jsou půdorysy, výšky, účel místnosti a výkresy. Toto, ale není podmínkou. Například společnost ROSA In s. r. o., která zajišťuje dodávky na klíč a následný pravidelný servis rekuperace převážně v oblasti středočeského kraje a Prahy, nabízí i zajištění těchto materiálů, pokud je nemáte k dispozici. Vzhledem k tomuto faktu se nemusíte o nic starat a jenom čekat na cenovou nabídku a podmínky realizace.

Máte ohledně rekuperace další otázky? Zkuste navštívit webové stránky společnosti ROSA In s. r. o. na www.rosain.cz.

Rate this post
Sdílejte