Hlučný stropní ventilátor je již minulostí. Jsou tišší než mobilní klimatizace

Hlučný stropní ventilátor je již minulostí. Jsou tišší než mobilní klimatizace

Sdílejte

1hadicova 2hadicova split

Co je horší než horké dny v bytě? Horké noci v bytě! Ačkoliv v noci klesá venkovní teplota na příjemné hodnoty, uvnitř bytů se teplo drží dál a nelze je jednoduše vyvětrat. Spánek v takto nekomfortním prostředí nedosahuje potřebné kvality a ráno se často budíme unavení. Pokud si lámete hlavu, jak tento problém levně a rychle vyřešit, nabízí se koupě stropního ventilátoru nebo mobilní klimatizace. Jak je to ale s jejich hlukem? Nebude vás rušit při spánku?

Tichý a ekonomický stropní ventilátor

Co se týče hlučnosti, zde jednoznačně vítězí stropní ventilátor. I ty nejobyčejnější modely vydávají jen minimální hluk. Existují ale i ventilátory se speciálním tichým chodem, které neslyšíte téměř vůbec. Takovéto přístroje jsou ideální právě do ložnic nebo dětských pokojů, kde chcete mít na spaní klid.

Hlučnost mobilní klimatizace

Mobilní klimatizace je pro změnu poměrně hlučný spotřebič. Důvod je ten, že zatímco nástěnné klimatizace mají hlučný motor s ventilátorem umístěný ve venkovní jednotce, která je umístěna na zdi budovy, mobilní klimatizace žádnou venkovní jednotku nemají a hluk motoru i ventilátoru tak vychází přímo z přístroje. Obecně lze říci, že hlasitost mobilních klimatizací je dle výkonu okolo 50-60 dB, což odpovídá úrovni hlučnosti při hlasitém hovoru. Existuje však několik druhů mobilní klimatizace, které mají nižší hlučnost. Hlučnost konkrétního spotřebiče je uvedená vždy na energetickém štítku spolu s dalšími důležitými údaji.

Konstantní hluk může spánek i zlepšovat

Odrazuje-li vás hluk jakéhokoliv spotřebiče, ať už je to mobilní klimatizace nebo stropní ventilátor, možná vás zaujme studie, která zjistila, že mírný konstantní hluk spánku neškodí, ba naopak zlepšuje jeho kvalitu. Studie vychází z faktu, že tento tzv. bílý šum během spánku pomáhá uvolnit tělo a mysl a zároveň zakrývá nahodilé zvuky, například z ulice.

Rate this post
Sdílejte