Obklady do koupelny (obkladačky) z přírodního kamene

Obklady do koupelny (obkladačky) z přírodního kamene

Sdílejte

78257 1 obklad do koupelny

Nejnovější trendy ukazují, že popularita přírodního kamene v koupelně stále roste. Není se čemu divit, vždyť éra nudných obkladaček v kýčových barvách už dávno pominula. Lidé, kteří renovují původní nebo zařizují novou koupelnu, hledají obklady do koupelny, které by v sobě spojovaly nadstandardní estetické a funkční vlastnosti. A právě takové jsou obklady do koupelny z přírodního kamene.

Obklady z kamene kdysi a dnes

kamenné obklady do koupelny podléhají módním vlnám. Zatímco v minulosti byly preferovány spíše jednoduché rustikální motivy, dnes se do popředí dostávají hladká stylová, broušená a lakovaná provedení, která symbolizují přepych a okázalost. V 90. letech trendy v designu a dekoracích směřovaly k jednoduchosti, čistým liniím a tlumeným barvám, jako je například béžová. Situace se však dramaticky změnila na přelomu tisíciletí. Přestože elegantní, lázněmi inspirované koupelny stále patří mezi vyhledávané, dnešní spotřebitel upřednostňuje směs moderního a klasického stylu. Právě tato kombinace oživila popularitu kamenného obkladu.

Kámen je ideální materiál do koupelny

Mnozí lidé váhají, zda přírodní kámen splňuje náročné podmínky, které použití obkladu v koupelně vyžaduje. Pravda je taková, že díky impregnaci povrchu se kamenné obklady do koupelny vyrovnají svojí odolností vůči vlhkosti kterémukoli používanému materiálu. A co víc, díky nenapodobitelnému vzhledu ho daleko překonají.

Podobně je to s otázkou údržby. Lázeňské obklady z přírodního kamene ošetřené impregnací se udržují velmi snadno. Vodní kámen snadno odstraníte při jejich běžném čištění, stačí použít vodu a čistící prostředek. Na rozdíl od běžně používaných obkladů, obkladačky do koupelny z kamene se vyznačují dlouhou životností a barevnou stálostí.

TIP: Prohlédněte si příklady realizací kamenných obkladů v koupelně na Stonetra.cz.

Koupelnové obklady z kamene se snadno kombinují

Spojení kamene s jiným přírodním materiálem, například se dřevem, je předurčeno k úspěchu. Výborně také vypadají kamenné obklady v kombinaci se sklem a kovem. Interiéru okamžitě dodají moderní a nadčasový vzhled.

Texturu a barvu kamenného obkladu si vybírejte podle svého vkusu, přitom však nezapomeňte vzít v úvahu i velikost koupelny. Bílá barva a světlé tóny kamenných obkladů dokážou prostor opticky zvětšit, hnědé odstíny dodají koupelně naturální a decentní vzhled. Zlatavými tóny zase umocníte efekt luxusu a blahobytu.

Barvy, které zahřejí

Zdá se vám, že obklady z kamene musí působit studeným a neútulným dojmem? Ani netušíte, jak se mýlíte. Ve skutečnosti si můžete vybrat z kamenných obkladů v teplých zemitých barvách, které způsobí, že už na pohled bude vaše koupelna vypadat příjemně hřejivě. Hnědé, zlatavé a béžové odstíny navozují atmosféru pohodlí a zároveň dodávají prostoru honosný nádech. Jejich použitím vnesete do své koupelny originalitu ve znamení přírody, která vám bude přinášet radost po dlouhá léta.

Rate this post
Sdílejte