Vybíráte okna? Inspirujte se aktuálními trendy

Vybíráte okna? Inspirujte se aktuálními trendy

Sdílejte

bydleniastyl.cz oknoplastik cz uvodni

Na praktickou stránku oken v každém případě nezapomínejte, jejich design ale přizpůsobte vašemu bydlení. Podívejte se, co ve světě oken a stínící techniky aktuálně frčí.

Plastová okna nemusí být bílá

Již několik let zůstávají plastová okna jedničkou na trhu – jsou cenově výhodná a spolehlivá. Při jejich výběru ale nemusíte zůstávat pouze u „nudné“ bílé. Dnešní výrobci nabízejí celou řadu vzorů a barev, které perfektně sladíte s nábytkem.

Držíte-li váš interiér v přírodních barvách, vsaďte na plastová okna s imitací dřeva. Do minimalističtějších interiérů padne imitace hliníku nebo jiných kovů.

Nezapomeňte, že každá strana okna může mít jinou barvu nebo vzor. Vnější stranu přizpůsobíte stylu vstupních dveří nebo fasádě, v interiéru pak třeba podlaze.

Velké formáty hrají prim

Inspirujte se aktuálními trendy a vsaďte na bydlení co nejblíže přírodě.

Malá okna s hlubokými parapety jsou už dávno pasé. Mostem mezi interiérem a světem přírody mohou být velká francouzská okna v zimních zahradách, terasách, ale i obývacím pokoji. Zajistí dostatek světla a nabídnou výhled do krajiny.

bydleniastyl.cz oknoplastik cz 01

Velkoformátovým oknům musíte přizpůsobit rám – okenní tabule jsou těžké a potřebují stabilní oporu. To splní hliníkové rámy, které současně patří na špičku trendů. Snažíte-li se udržet váš interiér co nejvíce minimalistický, poptejte se po ztenčených rámech. Jsou téměř neviditelné.

S velkými okny se nemusíte bát manipulovat. Posuvné systémy se pohybují opravdu lehce, vysunout je zvládnou i děti. Některá okna využívají e-slide pohonu se třemi motory, díky kterému je snadno otevřete zmáčknutím jednoho tlačítka na ovladači.

S moderní stínící technikou zajistíte pohodlnější bydlení

Interiérovou i exteriérovou stínící techniku si oblíbíte zejména díky své praktičnosti. Pomáhá udržet v místnostech příjemnou teplotu, brání úniku tepla, tlumí zvuk a chrání dům před zlodějem.

U jednoduché architektury s velkými okny se budou skvěle vyjímat dřevěné nebo hliníkové venkovní žaluzie nebo rolety. Jak budou interiér prosvětlovat, můžete jednoduše regulovat. Doma si tak podle potřeby uděláte příjemný stín nebo maximální tmu.

bydleniastyl.cz oknoplastik cz 02

Interiéru vládnou látkové rolety – zakoupíte je v mnoha barvách i provedeních, jejich design navíc jednoduše přizpůsobíte stylu místnosti.

Tam, kde se rolety nehodí, například do nesouměrných oken nebo výklenků, pořiďte plissé. Připomíná harmoniku a padne do všech elegantních interiérů.

5/5 - (2 votes)
Sdílejte