Vytvořte si chytrou domácnost

Vytvořte si chytrou domácnost

Sdílejte

smart home 3574541 640

Pokud plánujete vybudovat chytrou domácnost, potřebujete k tomu i vhodná zařízení, jako jsou čidla, chytré žárovky, bezpečnostní kamery, reproduktory a podobně. Všechno připojíte k rozbočovači, který pomáhá přístrojům komunikovat mezi sebou a s vámi prostřednictvím smartphonu. Chytrá domácnost je ale finančně náročná záležitost. Pokud nemáte tak vysoké požadavky a nepotřebujete mít opravdu všechny prvky napojené na tento systém, stačí si pořídit jen několik praktických vychytávek.

Začněte pozvolna. Prvně si vytvořte pevný základ, který můžete časem rozšiřovat. Klíčem k úspěchu je vědět, jaké prvky chytré domácnosti nejsou pro svůj provoz závislé na rozbočovači. Sice rozbočovač poskytuje mnohé výhody, například jednotné uživatelské rozhraní pro ovládání všeho najednou, ale ne vždy je nezbytný. Jednu věc však mít musíte, a to dobrý bezdrátový směrovač, který dosáhne do všech koutů nemovitosti.

Chytré osvětlení

Vstupním bodem je chytré osvětlení, přičemž LED pás i žárovky fungují bez centrálního rozbočovače a jsou schopny komunikovat s dalšími prvky chytré domácnosti, například s chytrými reproduktory. Většinou osvětlovací prvky komunikují prostřednictvím Wi-Fi, některé zase skrze Bluetooth.

Bezpečnostní kamera

V současné době jsou oblíbené i chytré bezpečnostní kamery, které vás informují o tom, když se do vašeho bytu, respektive domu dostane nezvaný host. Praktická je kamera CARNEO HomeGuard, která umožňuje sledovat monitorovaný prostor přes počítač, mobilní telefon, ale i tablet. Připojíte se ke kameře odkudkoliv. V okamžiku, kdy zařízení zaznamená pohyb a zvuk, dostanete upozornění do aplikace, abyste mohli situaci řešit.

Chytrá televize

I svůj televizor můžete proměnit na moderní smart TV. Stačí pořídit Android box TV, jenž má vestavěný Wi-Fi adaptér. Slouží ke stahování her a aplikací, stejně tak se vyznačuje vysokým výkonem, za nímž stojí osmijádrový procesor a čtyřjádrový grafický čip.

Váha

Věděli jste o tom, že do chytré domácnosti můžete zařadit i inteligentní váhu? Získáte tak dokonalý přehled nad vaší tělesnou hmotností. Bluetooth váha dokáže sestavovat graf i dalších sedmi tělesných parametrů, pomocí nichž si uděláte komplexní obraz o skladbě a kondici vašeho těla.

5/5 - (1 vote)
Sdílejte