Vaření na plynu bez měsíčních poplatků? Propan-butan je vhodnou alternativou!

Vaření na plynu bez měsíčních poplatků? Propan-butan je vhodnou alternativou!

Sdílejte

bydleniastyl.cz primagas express uvodni

Jak vařit v místech, kde není zavedený zemní plyn? Jak vytopit chatu nebo venkovskou chalupu? Odpovědí je LPG, který má široké využití a výtečnou dostupnost. Navíc se zkapalněný ropný plyn nedodává do tuzemské obchodní sítě z Ruska. Neskutečnou výhodou LPG nebo také propan-butanu nebo čistého propanu je, že nezanechává takřka žádnou uhlíkovou stopu a vaření nebo vytápění je vysoce efektivní. Kde se může používat?

Na víkendové i běžné vaření

Plyn je pro mnohé kuchaře jedinou volbou, protože vaření na něm je snadné a umožňuje okamžitou regulaci oproti elektřině. Sporák na plynovou láhev 10 kg mívají lidé také na chatách nebo chalupách, ale v současné době je možné využít tohoto způsobu vaření také v lokalitách, kde došlo k razantnímu navýšení měsíčních záloh za plyn. U plynových bomb je totiž benefitem to, že se platí pouze za spotřebovaný plyn, láhev se vyměňuje prázdná za plnou v široké distribuční síti, v hobbymarketech nebo na běžných čerpacích stanicích.

Při pobytu na chatě i v přírodě

Společnost Primagas navíc nabízí kromě konvenčního prodeje též online objednávání, kdy propanbutanové láhve na prodej v Praze jsou doručovány přímo domů ještě v ten samý den. Pak už jen stačí zabalit batohy a vyrazit na víkend na chatu na Sázavě či na Vysočině, případně vyrazit pod stan nebo karavanem do oblíbeného kempu. Plynová bomba totiž umožňuje kromě vaření též výkonné vytápění vnitřních prostor, u venkovních je možné napojení na speciální teplomet. Nejmenší bomby o objemu dvou kilogramů se mohou připojit přímo na jednoduchý vařič.

Další využití LPG

Tím výčet možností použití LPG rozhodně nekončí, protože větší zásobníky se používají pro vytápění, ohřev vody a vaření v klasických rodinných domcích, ale současně v podnikatelských, průmyslových nebo zemědělských podnicích a areálech. Společnost Primagas nabízí pro tyto účely láhve s 33 kilogramy čistého propanu, případně instalaci nadzemních nebo podzemních zásobníků. Propan-butanové nebo propanové bomby jsou spojenci dělníků na stavbách nebo při svařování, ale používají se rovněž při balónovém létání, jako zdroj paliva do aut nebo do golfových vozíků.

5/5 - (1 vote)
Sdílejte