Zastřešení zahradních bazénů

Zastřešení zahradních bazénů

Sdílejte

bazeny

Každý majitel zahradního bazénu jistě při jeho realizaci přemýšlí, jak spolehlivě ochránit vodu před nečistotami. Zakrytování bazénů je řešením, které plní svou funkci dokonale. Otázkou ovšem je, jaké zvolit. Dnes je na trhu několik možností, jenž každá má své pro a proti. Záleží i na tom, kolik hodlá člověk investovat do takového zastřešení finančních prostředků.

Bazénová plachta

Jako první se nabízí bazénová plachta. Jde o klasickou ochranu vody v bazénu, která je cenově dostupná a její manipulace není nikterak složitá. Bazénové plachty mohou mít různý tvar, a to dokonce i atypický. Zahradní bazény totiž dnes nemusejí mít jen tvar oválu nebo obdélníku. Atypické tvary jsou doslova módní záležitostí. Navíc mohou být tyto plachty i solární. Jsou tvořeny malými vzduchovými bublinkami, které v podstatě fungují jako lupy a mohou vodu v bazénu o nějaký ten stupeň ohřát pomocí slunečních paprsků.

Zastřešení bazénů

Další variantou pro zakrytování bazénu je jeho pevné zastřešení. Zde jde většinou o posuvné zastřešení bazénů, kdy se jedná o posuvný rám, jenž se skládá s modulárních dílů. Obloukovitá konstrukce může mít výplň nejen skleněnou, ale i z materiálu zvaného polykarbonát. Spodní část takové konstrukce má posuvné kolejnice, díky nimž se zastřešení pohybuje po vodících lištách. Celkový počet samotných modulů záleží na velikosti bazénu. Takový druh zastřešení bazénu má hned několik výhod. Jednou z nich je samozřejmě jeho automatické ovládání. Automatický posuv moover může být například ovládán díky solárnímu nabíjení, což majitele jistě potěší. V nabídce prodejců je také dálkové ovládání. Dále je třeba zmínit i udržení vhodné teploty vody v bazénu, protože takové zastřešení plní funkci téměř jako skleník. Každopádně i zde jde o udržení čistoty. Majitel musí počítat ovšem s vyšší cenou pořízení.

Rate this post
Sdílejte