Předokenní rolety – jsou jen na parádu?

Předokenní rolety – jsou jen na parádu?

Sdílejte

roleta zaomitaci 10

Tento velmi výrazný stavební prvek se čím dál častěji objevuje na nově postavených i rekonstruovaných domech. Jestliže patříte k milovníkům minimalistické moderní architektury, patrně se vám líbí. Pro obdivovatele klasičtějších stavebních stylů jsou často na budovách trnem v oku a říkají si, proč si někdo dobrovolně něčím takovým „ozdobí“ dům.

Předokenní rolety však nemají primárně plnit funkci okrasnou. Jedná se o velmi praktické zařízení, jehož některé výhody zůstávají laikům skryty. Víte, které máme na mysli??

Předokenní roleta je celistvý exteriérový prvek, nejčastěji vyrobený z odolného pevného plastu nebo lehkého kovu. Pravdou je, že jsou-li rolety stažené, některé domy mohou vypadat jako nedobytná pevnost, což skutečně může působit nepřívětivým dojmem. Zároveň je to však jedna z předností. Má-li váš dům větší prosklené plochy, předokenní rolety je mohou ochránit proti mechanickému poškození. Ať už by ho způsobily přírodní katastrofy nebo nenechavé ruce nezvaných hostů. Třeba když jste na dovolené.

Dalším výrazným plusem je odhlučnění, které instalací předokenní rolety zaručí. Bydlíte blízko rušné silnice, železnice, pracujete na směny, či se kolem vašeho domu vracívají hlučná procesí z diskotéky? Pak jsou předokenní rolety pro vás jako dělané!

Klidný spánek vám nezajistí jen odstíněním nevítaných zvuků a hluků. V dnešní energeticky napjaté době mohou také pomoci s úsporami energií na vytápění. V zimě tvoří druhou izolační vrstvu za okny (které, jak známo, příliš dobrými „držáky“ tepla nejsou) a udržují teplo uvnitř vašeho domova, takže ušetříte. V létě váš předokenní rolety ochrání před sálajícím sluncem a teplo udrží naopak mimo váš dům. Takže nemusíte pořizovat klimatizaci.

Pro montáž stínící techniky si vyberte renomovanou firmu s dobrými recenzemi.

Rate this post
Sdílejte