I naše babičky věděly, proč vařit ve smaltovaném nádobí

I naše babičky věděly, proč vařit ve smaltovaném nádobí

Sdílejte

ovalny smaltovany pekac 38 cm vyrobeno pro belissfinx 20211106111021246511035

V posledních letech je vaření koníčkem mnoha žen i mužů. Jedná se o příjemnou formu odreagování, a navíc pro svou rodinu připravíte něco dobrého k snědku. Dokonalý pokrm si však žádá čerstvé suroviny, ale také kvalitní nádobí, v němž ho připravíte.

Na českém trhu jsou k dostání pekáče, hrnce nebo pánve z různých materiálů, jako jsou nerez, teflon, keramika či litina. Nádobí z těchto materiálů je bohužel dražší, a proto je nutné najít vhodnější alternativu. V tomto ohledu jsou ideální smaltované pekáče, mísy, naběračky, cedníky i formy na bábovku.

Věřte léty prověřenému materiálu

Smaltované nádobí je vyrobené z kovu a vrchní vrstva je pokrytá smaltem. Jedná se o odolné, trvanlivé a designové produkty, které se pyšní mnoha benefity. Pro někoho mohou být smaltované mísy a hrnce retro, ale to nemění nic na tom, že je nádobí kvalitní. Určitě si v souvislosti s ním vzpomenete na nedělní obědy u babičky. Ve smaltovaném pekáči byla vypečená husička a ve smaltované formě se pekla výborná bábovka.

belis smaltovana miska daisy 26 cm 25 l 20210301182006147585344

Nádobí s přidanou hodnotou

Prodejci nabízejí smaltované pekáče, mísy i hmoždíř na koření v designových provedeních, proto se stanou okrasou vaší kuchyně. Krásný vzhled však není všechno, co nádobí nabízí. K jeho výhodám patří odolnost, dobrá vodivost tepla, nízká váha, v nižších teplotách i možnost pečení v troubě, cenová dostupnost a nižší lepivost jídla při vaření. Pokud se budete chovat ke smaltovaným pomocníkům šetrně, vydrží vám po dlouhá léta jako našim babičkám.

smaltovany dzban 25 l modry puntik vyrobeno pro belissfinx 20210312135145593994596

Uvařte si kávu jako profesionál

Když už budete pořizovat do kuchyně smaltované hrnce a pekáče, pořiďte si i džezvu. Designová džezva je praktická a káva je v ní uvařená za pár minutek. Spolehněte se na to, že káva v ní připravená je mnohem chutnější a lahodnější. Smalt je odolný proti poškrábání a v nádobě o průměru 0,4 l uděláte až 4 kávy.

Rate this post
Sdílejte