V posledních letech je vaření koníčkem mnoha žen i mužů. Jedná se o příjemnou formu odreagování, a navíc pro svou rodinu připravíte něco dobrého k snědku. Dokonalý pokrm si však žádá čerstvé suroviny, ale také kvalitní nádobí, v němž ho připravíte.
Na českém trhu jsou k dostání pekáče, hrnce nebo pánve z různých materiálů, jako jsou nerez, teflon, keramika či litina. Nádobí z těchto materiálů je bohužel dražší, a proto je nutné najít vhodnější alternativu. V tomto ohledu jsou ideální smaltované pekáče, mísy, naběračky, cedníky i formy na bábovku.
Věřte léty prověřenému materiálu
Smaltované nádobí je vyrobené z kovu a vrchní vrstva je pokrytá smaltem. Jedná se o odolné, trvanlivé a designové produkty, které se pyšní mnoha benefity. Pro někoho mohou být smaltované mísy a hrnce retro, ale to nemění nic na tom, že je nádobí kvalitní. Určitě si v souvislosti s ním vzpomenete na nedělní obědy u babičky. Ve smaltovaném pekáči byla vypečená husička a ve smaltované formě se pekla výborná bábovka.
Nádobí s přidanou hodnotou
Prodejci nabízejí smaltované pekáče, mísy i hmoždíř na koření v designových provedeních, proto se stanou okrasou vaší kuchyně. Krásný vzhled však není všechno, co nádobí nabízí. K jeho výhodám patří odolnost, dobrá vodivost tepla, nízká váha, v nižších teplotách i možnost pečení v troubě, cenová dostupnost a nižší lepivost jídla při vaření. Pokud se budete chovat ke smaltovaným pomocníkům šetrně, vydrží vám po dlouhá léta jako našim babičkám.
Uvařte si kávu jako profesionál
Když už budete pořizovat do kuchyně smaltované hrnce a pekáče, pořiďte si i džezvu. Designová džezva je praktická a káva je v ní uvařená za pár minutek. Spolehněte se na to, že káva v ní připravená je mnohem chutnější a lahodnější. Smalt je odolný proti poškrábání a v nádobě o průměru 0,4 l uděláte až 4 kávy.