Jak se rozhodnout, živý nebo umělý strom – druhá část

Jak se rozhodnout, živý nebo umělý strom – druhá část

Sdílejte

Jak se rozhodnout, živý nebo umělý strom – druhá část

Co na to říkají obchodní skupiny, které zastupují vánoční stromky

Oba stromy mají plusy a minusy v oddělení eko-stopě. A kdo lépe může mluvit o každém stromu (a upozorňují na nedostatky jiných) než-li obchodní sdružení.

Na webových stránkách jsou uvedené farmy a pěstitelé skutečných, živých stromů, ale neříkají nic moc o umělých stromech kromě toho, že živé vánoční stromky nejsou jen voňavé a krásné, ale jsou i lepší pro životní prostředí, než umělé stromy, které jsou levnější, bezpečnější, snadno se udržují a jsou vynikající volbou pro vaší rodinou tradiční vánoční oslavu.

Zástupci zájmů umělých stromů zastupují tyto stromky, které mají asi 85 procent pravděpodobnosti, že byly vyrobeny v Číně. Jejich web má spoustu „zastrašovacích“ obsahů o skutečných stromech a jejich vznícení, a ujišťují tím, že chyby nejsou na těchto živých stromech, jenž se právě chystáte koupit. Co však není uvedeno, je skutečnost, že téměř všechny umělé stromy jsou vyrobeny z plastů, které jsou škodlivé a nerecyklovatelné.

Klady a zápory

Takže, který strom je ten dobrý a je hezký? Mnozí odborníci poukazují na to, že uhlíková stopa a celkový dopad na životní prostředí je minimální v porovnání s tím, co způsobují každodenní jízdy. Takže byste mohli udělat pokání za několik dní tím, že budete jezdit na kole nebo budete jezdit s někým po zbytek prázdnin.

Možná skutečná volbou je ta, která přinese více radosti a štěstí. Pro některé je vina kácení stromů, což žene směrem k falešnému jehličí, které mohou být také mnohem pohodlnější. Pro ostatní je to myšlenka, nahradit přírodní umělým, což není jejich představou příliš radostnou. Nicméně, jsou zde i takoví, kteří přemýšlí hlavou a ne srdce.

Živé stromy jsou primárně pěstované na farmách, aby se minimalizovalo odlesňování. Tyto farmy jsou často marginální pro plodiny, ale pracují se stromy a zachovávají zeleň. Nicméně, pesticidy a chemikálie jsou používané v určitém množství. Skutečné stromy vytvářejí kyslík a pohlcují uhlík ze vzduchu, zatímco jsou naživu. Umělé stromy vytvářejí tovární znečištění.

Živé stromy jsou často recyklovány do mulče. Také zanechávají nepořádek jehličím a vyžadují pravidelné zalévání, zvláště pokud chcete, aby se minimalizovaly ztráty jehličí. Umělé stromy stojí více než skutečné stromy stejné velikosti, ale mají tendenci stát méně v dlouhodobém horizontu, protože mohou být použity po dobu 6-10 let. A více peněz dáte do předem ozdobeného stromu, pokud nemáte již porost, světla a ozdoby.

Umělé stromy jsou vyrobeny z PVC plastu a nakonec končí na skládce. Na druhou stranu, nemusíte jezdit každý rok hledat správný strom. A umělý strom může být ponechán po celý rok, což šetří čas na balení a vybalování. Dopad na životní prostředí skutečného stromu je menší než umělého stromu, ale skutečnost je stále velmi malá.

Vezměme si živý strom

Nejekologičtější způsob, jak si vychutnat vánoční stromek, je koupit živý strom s neporušený kořeny. Najít ho můžete v místní mateřské školce nebo na farmářském trhu. Vykopejte si díru, když si koupíte strom, a jen ho udržujte v domě po dobu jednoho týdne.

Rate this post
Sdílejte