Jaká vybrat vrata pro vaši garáž?

Jaká vybrat vrata pro vaši garáž?

Sdílejte

Jaká vybrat vrata pro vaši garáž?

Rolovací vrata

Nezbytnou součástí garáže jsou vrata. Ta zajišťují ochranu garáže před nevítanými hosty. V současné době se dají pořídit vrata pro garáže z různých materiálů a v mnoha provedeních z hlediska systému ovládání. Ne vždy je při nákupu vhodné koukat pouze na cenu, jednotlivé typy se totiž liší ve svých vlastnostech. Je pak logické, že kupříkladu sekční vrata stojí více nežli klasická výklopná. V tomto článku se dozvíte, jak správně vybrat tento typ produktu.

Garážová vrata pro náročné

Ti z vás, kteří mají rádi skutečnou kvalitu, ať se zaměří především na sekční a rolovací vrata. Tyto dva typy jsou totiž v porovnání s ostatními vraty asi nejlepší. A to hned z několika důvodů.

Především jde o produkty, které mají obecně nejlépe provedenou konstrukci. To se projevuje na jejich životnosti, která je oproti výklopným či posuvným vratům i o několik let delší. Je to dáno už jen samotnou konstrukcí. Důraz je kladen především na pevnost lamel a celkovou stabilitu jejich konstrukce.

Rolovací a sekční garážová vrata mají i další přednosti. Jsou vhodná ve chvíli, kdy máte vytápěnou garáž. V zimním období totiž po uzavření velmi dobře izolují, teplo zevnitř garáže tak neuniká v takovém množství jako u ostatních typů vrat.

Levná garážová vrata

Díváte-li se spíše na cenu, pak pro vás budou zajímavá spíše výklopná vrata. Ta jsou řádově až o polovinu levnější nežli sekční či rolovací varianty.
rolovaci6
Cena vrat však závisí nejenom na jejich konstrukci a systému otevírání. Ovlivňuje ji také materiál, z nichž jsou vyrobena. Nejlevněji vyjdou garážová vrata s plastovou či plechovou konstrukcí. O něco dražší jsou pak vrata dřevěná, nejvíce peněz dáte za vrata ocelová. Platí ale, že čím kvalitnější materiál je při výrobě garážových vrat použit, a to na lamely i samotnou konstrukci a posuvný systém, tím je jejich konstrukce stabilnější a vrata spolehlivější.

Tip na nákup vrat

Pokud si před nákupem proberete alespoň tyto základní otázky, pak už se můžete poohlédnout po dodavateli a firmě, která vám je namontuje. Dáváte-li přednost tuzemským výrobkům, podívejte se na nabídku společnosti Vratové systémy Mareš, s.r.o. Ta dodává a montuje garážová vrata od českého výrobce – společnosti Kružík. Kromě vrat nabízí také křídlové, posuvné a samonosné brány.

Komerční sdělení

Rate this post
Sdílejte