Komínové digestoře – dýchejte čerstvý vzduch a rozlučte se s plísní

Komínové digestoře – dýchejte čerstvý vzduch a rozlučte se s plísní

Sdílejte

Komínové digestoře – dýchejte čerstvý vzduch a rozlučte se s plísní

800x600_vipkd527_01Komínové digestoře vám zajistí nejen čistý vzduch, ale také se stanou díky svému efektivnímu designu dominantou v kuchyni. Proč se odsavače par pořizují? Dojem z výborného oběda nám mohou pokazit nepříjemné výpary a zápachy, které se šíří celým domem. Taktéž přílišná vlhkost je živná půda pro vznik plísně, což potrápí nejen alergiky, ale také vaše zdi, na které se plíseň natáhne. A pokud jste majitelé novostavby a máte plastová okna, jež nepropouštějí vlhkost, tak ideálně komínové digestoře jsou nutností.

Výkonné komínové digestoře

Komínové digestoře patří k nejoblíbenějším a nejvyužívanějším typům, jež jdou instalovat na stěnu nebo do volného prostoru. Ovšem zde je nutné mít k dispozici větrací šachtu nebo napojení na potrubí komína, který neslouží na vytápění. Komínové digestoře patří k nejvýkonnějším spotřebičům a skvěle vás zbaví výparu a pachů. Pro zajímavost, vaší kuchyni budou také slušet odsavače par v podobě svislých nebo šikmo nainstalovaných kovových č skelněných desek u zdi. Tento typ digestoře funguje na principu štěrbinového sání, který se nachází po obvodu přístroje.

Komínové digestoře nesmí chybět v žádné kuchyni

Komínové digestoře se doporučují do kuchyně, která je propojena s obývacím pokojem nebo jídelnou. Pokud budete šetřit a odsavač par si nepořídíte, tak je nutné počítat nejen s plísní, ale také s nepříjemnými pachy, párou a v prostoru se vám na stěnách a nábytku bude usazovat tuková vrstva. V současné době trh nabízí komínové digestoře, které dokážou pomocí ohromně citlivých senzorů vyhodnotit typ vaření, a tím pádem množství pachů a páry. No a pak se samovolně zapnou a začnou pracovat na optimální výkon podle aktuální potřeby, a následovně se samozřejmě i vypnou. Výkon komínové digestoře závisí na prostoru, přirozeně čím je větší místnost, tím jsou kladeny větší nároky na výkon motoru. Další informace o výběru digestoře ZDE

 

Rate this post
Sdílejte