Čím vybavit domov, aby byl bezpečnější

Čím vybavit domov, aby byl bezpečnější

Sdílejte

Asi každý známe ten pocit, že venku někdo chodí. Hned nás napadne, že je to zloděj, a dostaneme strach. V dnešní době je vykrádání domů na denním pořádku. Stává se to v době, když jsme na dovolené, v práci, ale může nás zloděj vykrást, i když spíme.

Bránit se tomu není zcela snadné, i když hodně tomu můžeme pomoci, aby naše bezpečnost byla větší. Nejkritičtější jsou okna. Ty jsou zloději nejčastěji snadným přístupem do bytu. Okna se dají ochránit venkovní roletou. Je možnost vybrat si z velkého množství barev. Je vhodné při výběru barvy myslet na to, aby barva rolety ladila s barvou fasády. Vyrábějí se již i bezpečnostní rolety, která jsou vyrobeny z dvoustranného hliníku. Tyto rolety jsou nejen bezpečné proti vniknutí do domu, ale mají i jiné užitečné vlastnosti. Zamezují úniku tepla z domu, čímž dost ušetříme a chrání před nepřízní počasí, i proti slunci. Výborně i zamezí hluku z venku. Venkovní rolety lze samozřejmě použít i na vstupní dveře. Splní tam stejnou funkci jako na oknech.

Zabezpečení domu pomocí elektronického systému

Zabezpečení celého domu je již často využívané. Firma, která se montáží elektronického systému zabývá, nám nabídne drátové i bezdrátové systémy. Také je možnost si objednat kamerové systémy. Ty jsou v posledních letech hodně používané. Když se nám zdá, že venku někdo je, stačí se podívat do kamery, a hned vidíme, co se venku děje. Jestliže je někdo na našem pozemku, můžeme ihned zavolat policii. Když dojde k vykradení domu, když nejsme doma, kamery pomůžou k dopadení zloděje. Některé zloděje odradí i světlo, které se rozsvítí, při vstupu na pozemek majitele domu. Pořízení velkého hlídacího psa není také na škodu. Jen nesmí být pes úplatný, aby za pamlsek nikoho nepustil dovnitř. K zabezpečení garáže se používá dálkový ovladač, kterým z auta odemkneme, aniž bychom museli vystupovat z auta.

Novinka k zabezpečení domu

Novinkou je takzvaná chytrá žárovka. Žárovka díky integrované Wifi kameře dokáže rozsvítit a zkontrolovat náš domov na dálku. To znamená, že i když nejsme doma, můžeme takto na dálku zjistit, zda je u nás doma vše v pořádku. Někdy proti vloupání postačí k odrazení zloděje replika infračervené kamery. Umístíme ji tak, aby byla dobře vidět. Sice to není úplně ten nejlepší způsob zabezpečení domu, ale pro ty, kteří nemají dostatek peněz k zakoupení elektronického systému, tak tahle levná náhražka může v některých případech také pomoct. Není to zcela ideální zabezpečení, ale je lepší něco, než nic.

Okno je nejčastějším vstupem pro zloděje

Okno a dveře by si měl každý dobře zabezpečit. Podle kriminálních statistik je okno v sedmdesáti procentech pro nezvané návštěvy nejvíce používané. Pokud si majitel domu pořídí ta nejlevnější okna, musí počítat s tím, že nejsou pro zloděje velkou překážkou proti vniknutí do domu. Okno není vůbec nutné rozbíjet. Stačí vzít vhodné páčidlo, a mezi rámem okna a zdí se okno vylomí. Někdy si toho vypáčeného okna nevšimne hned ani majitel domu. Zloděj po vykradení domu uvede zpět do takového stavu, že si toho hned nikdo nevšimne. Takže levná okna neznamenají vždy bezpečná okna. Při výběru oken bychom se měli vždy poradit s odborníkem, který nám nabídna okna bezpečnější. Při stavbě nového domu je potřeba pamatovat i na zabezpečení domu. Nikomu není příjemné, když ho navštíví nezvaná návštěva. Víme, že taková návštěva vniká do domu většinou oknem, nebo dveřmi, a podle toho je potřeba se zařídit. Určitě nějaké finance navíc nám přinesou klid. Nikdo se nemůže spoléhat na to, že se nám nic takového nemůže přihodit. Bezpečí naší rodiny je vždy na prvním místě, a když tomu můžeme pomoci, tak bychom toho měli využít.

Rate this post
Sdílejte