Prostěradla do moderních ložnic

Prostěradla do moderních ložnic

Sdílejte

Zdravý a klidný spánek vyžaduje klid, příjemné prostředí, dobrou postel, a pozornost bychom měli věnovat i lůžkovinám spolu s povlečením. Vybíráme nejen povlečení na přikrývky a polštáře, důležité je i prostěradlo.

1482Prostěradlo neopomíjejme

Prostěradla stejně jako přikrývky přicházejí do styku s pokožkou, měla by sát pot, dlouho vydržet a doplnit vzhled ložnice jako celku svým designem. Dnes je spousta možností, kromě klasických bavlněných existují i další materiály a většina lidí zvolí místo klasického to napínací, s gumičkou po obvodu, jelikož usnadní povlékání postele a zkomfortní její používání.

Barvy, na jaké si jen vzpomeneme

Barva prostěradla by měla ladit s povlečením i ložnicí jako celkem. Bílé prostěradlo je klasikou, která ladí ke všemu, a mnozí jí stále dají přednost. Nemusíme se ale držet při zemi, pořídit se dají prostěradla ve všech možných barvách, dokonce i se zajímavými vzory. Pasé nemusí být ani černé prostěradlo. K oblíbeným barvám patří zelená, vínová, modrá a oranžová, zkusit můžete i růžovou, červenou, fialovou nebo žlutou.

Materiál a provedení

Určitě se vyplatí nákup prostěradla dobře promyslet. Samozřejmostí je postel správně přeměřit, ale není to jen o rozměrech nebo barvě, klíčový je materiál a provedení. Kromě rozhodování, zda variantu klasickou či napínací, nás tedy čeká volba materiálu. K nejoblíbenějším materiálům patří bavlna, ta může mít mnoho úprav. Obyčejné bavlněné prostěradlo se hodně mačká, a pokud nejsme příznivci žehlení, měli bychom dát přednost jiným variantám.

Froté, jersey a mikroflanel

Na dotek příjemná, savá, hřejivá, měkká a prodyšná, to jsou froté prostěradla. Vyrábějí se z jemné, ale zároveň husté příze, nemusí se žehlit a mají dlouhou životnost. Ocení je děti i dospělí. Další variantou jsou jersey prostěradla, která zaujmou milovníky hladkých materiálů. Pokud zvolíme přízi o vysoké hustotě, zajistí dlouhou životnost a vysokou kvalitu i při dlouhodobém používání a častém praní. K hřejivým materiálům patří i mikroflanel, který vyhoví i těm největším „zmrzlíkům“. Dalšími oblíbenými materiály jsou satén nebo bambus.

Rate this post
Sdílejte