Levný a originální nábytek

Levný a originální nábytek

Sdílejte

Už jednou zde byla velká éra nábytku z palet a zdá se, že ještě neskočila a snad ani nekončí. Kde jinde byste pořídili tak levný, originální a praktický nábytek? Není divu, že je tento nábytek oblíbený, když skrývá tolik výhod. V případě, že chcete něco nového a pěkného do domu či na terasu, můžete se nechat inspirovat.

Z palet máte cokoliv

Velkou výhodou je, že z palet můžete mít jakýkoliv nábytek. Jestli potřebuje postel, stůj, křesla anebo věšák na bundy, všechno se při trošce zručnosti a fantazii dá z palet vytvořit. Můžete si sami vymyslet nějaký originální kousek nábytku, ale pokud nemáte dostatek fantazie, můžete se nechat inspirovat tím, co už někdo před vámi vytvořil. Na internetu je spousta fotografií s tímto nábytkem.

Do domu i navenek

Další výhodou je, že tento nábytek může zdobit jak váš domov, tak si z něj můžete vytvořit například příjemný koutek někde venku na terase, zahradě a podobně. Pravdou je, že palety jsou z dřeva, což někdy potřebuje trochu péče, ale pokud je natřete a nenecháte je zmoknout, tak by vám měl nábytek z palet dobře sloužit poměrně dlouho. A v případě, že by se přece jen něco rozbilo, není problém najít druhou paletu a nábytek opravit, předělat anebo vytvořit úplně nový.

Jdeme na to!

Abyste si mohli sami vytvořit nějaký zajímavý kousek, musíte nejprve někde vzít palety, což bývá ten největší boj. V případě, že chcete úplně nové palety, pak musíte navštívit přímo výrobnu, kde vás jistě neuvidí rádi, protože většinou prodávají palety ve velkém množství pro různé firmy a opravdu neradi prodají pouhých deset či dvacet palet a podobně. Avšak jestli se spokojíte se staršími palety, tak nebudete mít velký problém, protože existují výkupy palet, kde se dávají všechny použité a už nepotřebné palety a zde vám rádi prodají palet tolik, kolik si budete přát.

Pozorně vybírej

Až navštívíte výkup palet, měli byste být opatrní při výběru. Určitě chcete, aby byl váš nábytek z palet pěkný a pevný, proto také potřebuje vhodné palety. Dávejte si pozor, jakou nosnost daná palety má, většinou mívají palety velkou nosnost, ale mezi nimi jsou i s menší nosností, což by v případě nábytku jako je postel, křeslo a podobně, mohl být trochu problém. Další věc, na kterou byste si měli dát pozor je rozměr palet, ačkoliv se vám mohou všechny zdát stejné, není tomu tak, naopak mají hned několik rozměrů, proto je důležité vybírat palety se stejnými rozměry, abyste pak nábytek vůbec poskládali. A v neposlední řadě je také důležitá pevnost palety. Co se týče barvy, tak už tolik důležitá není, protože vy si pak můžete paletu natřít, jak si budete přát.

Malé detaily dělají divy

A když si k paletám nakoupíte různé malé nápadité detaily, můžete vytvořit efektivní a moderní nábytek. Například velice dobrým nápadem je namontovat na křesla z palet kolečka anebo stolek na terasu nechat rozsvítit ledkovými světly. Velmi praktické je dát pod paletovou postel šuplíky pro úložný prostor a mnohé další, je jen na vaši fantazii, jak si můžete nábytek vylepšit.

Paletový nábytek je nejen moderní a vkusný, ale především je levný a praktický, takž má spoustu výhod proč je stále tolik oblíbený. Už máte nějaký kousek nábytku z palet?

Rate this post
Sdílejte