Máme pro vás snadné způsoby, jak zazimovat váš domov a snížit tak...

Máme pro vás snadné způsoby, jak zazimovat váš domov a snížit tak náklady na vytápění 2. část

Sdílejte

Máme pro vás snadné způsoby, jak zazimovat váš domov a snížit tak náklady na vytápění 2. část

Použijte programovatelný termostat

Programovatelné termostaty nabízejí možnost regulovat teplotu vašeho domova na základě různého časového nastavení. Při programování nižších teplot během dne, zatímco je dům prázdný, se mohou náklady na vytápění výrazně snížit, aniž by byl ohrožen komfort.

Zatímco budete na dovolené, přidržte tlačítko, aby se objevila stabilní teplota doma, je to energeticky efektivní teplota. Pokud máte více topných zón v celém domě, zvažte instalaci několika programovatelných termostatů, které maximalizují energetické úspory a komfort.

Izolovat, izolovat, izolovat

Zlepšování domova izolací může snížit náklady na vytápění až o 20 procent. Díky izolačním pracím snižujete množství výměny tepla mezi plochami a zadržíte studený vzduch v průběhu zimní sezóny. Zaměřte se na izolaci v oblastech, kde teplo má možnost s největší pravděpodobností uniknout, jako jsou půdy, stěny, suterény. Vyberte šetrné izolační materiály k životnímu prostředí, vyrobené z recyklovaných materiálů, které neobsahují formaldehyd.

Kontrola je též důležitá

Nezapomínejte na kontrolu kamen či krbových kamen, jestli máte čisté komíny atd. Je to velmi důležité pro topení v zimním období, aby nedošlo k nehodám či k větším nákladům na topení. Jsou tedy nutné každoroční kontroly.

V návaznosti na tyto jednoduché kroky mohou pomoci spotřebitelům ukázat, jak mohou šetřit životní prostředí, zatímco přitom snižují své náklady na energii. Zima je čas, kdy si máte užívat dovolenou s rodinou, a ne se starat o nadměrné náklady na vytápění.

Rate this post
Sdílejte