Rodinný dům s firmou, nebo bez ní

Rodinný dům s firmou, nebo bez ní

Sdílejte

Rodinný dům s firmou, nebo bez ní

By: marc falardeau

Možná i vy přemýšlíte o rodinném domě, který byste si rádi postavili, nebo byste si jej rádi nechali postavit. Přemýšlíte, jestli se do stavby vrhnout sami, nebo jestli raději požádat firmu, která by vám z realizací pomohla?

V dnešní době se stalo velmi oblíbené to, že si lidé najmou firmu, která za ně udělá některou práci a to, co pak zvládnou sami, si udělají svépomocí. Důvodem, proč se takto rozhodují, jsou finance. Mnozí totiž nedosáhnou finančně na to, aby si mohli nechat postavit celý dům od firmy a tak se snaží na něm co nejvíce pracovat vlastními silami. Na trhu se objevují stavební materiály, které fungují jako skládačky a tak není třeba zručných zedníků, ale kus práce si lidé mohou udělat sami.

Existují dokonce i různé knihy, ba i kurzy, ve kterých se dozvíte, jak postavit vlastní dům bez stavební firmy. I na internetu najdete postupy, jak na to. Musíte ale počítat s tím, že se stavba domu v tomto případě protáhne. Nemůžete dům postavit takovou rychlostí, jakou by ji postavila stavební firma.

Pokud se ale přeci jen vrhnete do stavby sami, pak využijte akčních balíčků, které nabízejí výrobci materiálů a kde můžete koupit mnohem výhodněji materiál na stavbu vašeho domu. Než se do stavby domu pustíte, udělejte si doma finanční rozvahu a zjistěte, jestli vám skutečně budou finance na tyto věci stačit.

Pokud zjistíte, že je to reálné a mohli byste začít stavět, tak se do toho vrhněte. Abyste zjistili, jak na tom budete s hypotékou, využijte klidně hypotéční kalkulačku, která je k dispozici online a která vám poví, jak dlouho byste spláceli, jak velkou částku byste spláceli a s jakou fixací.

Jestliže se rozhodnete stavět, tak zvažte také to, jestli půjde o stavbu z cihel, o dřevostavbu, nebo o montovaný domek. Rozvrhněte své finanční možnosti a podle toho se rozhodněte.

Rate this post
Sdílejte