Zahradní houpačky uvítají děti i dospělí

Zahradní houpačky uvítají děti i dospělí

Sdílejte
By: Emily Allen

Zahradní houpačky uvítají děti i dospělí

Jedná se o skvělý doplněk na zahradu. Staly se oblíbeným zahradním nábytkem nejen pro děti, ale také jako místo pro relaxování celé rodiny. Nesmí tedy chybět ani na zahradě u vás. Jaký druh si ale vybrat. Zahradní houpačku kovovou či dřevěnou?

V současné době patří mezi prodávanější druh zahradní houpačky dřevěné před těmi kovovými. Na trhu si můžete vyzkoušet různé druhy houpaček. Záleží při výběru jen na Vás, zda si pořídíte luxusní anebo praktickou rozkládací houpačku. Na výběr je z širokého množství sortimentů všech velikostí, tvarů a materiálů. Navzájem se od sebe liší cenou, která odpovídá kvalitě zpracování, použitého materiálu a nosnosti.

Design zahradních houpaček

Jsou nabízené v tradičním, ale i moderním designu a zpracování. Hitem se staly zahradní houpačky vyrobené z masivu. Moderní vzhled jim dodává kovový materiál a praktická stříška. Při výběru houpačky nezapomeňte i na polstr, který je její důležitou součástí. Oblíbenost typu se liší podle umístění.

U moderních domů se shledáte pouze s kovovými a velmi luxusními houpačkami. Většinou si je v tomto designu pořizují lidé obývající dům celoročně. Na chatu se vyplatí pořídit houpačku v dřevěném designu. Výborně dokreslí vzhled celého okolí chaty.

Jak vybrat houpačku?

Hlavním kritériem výběru je nosnost houpačky. Pokud nepatříte k hubeňourkům, je nutné, aby houpačka měla nosnost více jak 250 kilo. Je to preventivní opatření pro případ, že vás bude na houpačce sedět více osob. Ujasněte si, kolik osob se na houpačku musí vejít. Pro vlastní pohodlí si ověřte velikost sedací plochy, abyste při houpání neměli pocit, že padáte dolů. Posledním bodem kontroly je materiál a zpracování polstrování.

Co udělat, když se zahradní houpačka nevejde na zahradu?

Máte-li malou zahradu a i přesto se chcete houpat, vyzkoušejte zahradní houpací síť. Snadno se upevní mezi stromy, nebo do speciálních konstrukcí. Nebudete sice mít klasickou zahradní houpačku, ale i tak se můžete kdykoliv houpat.

Rate this post
Sdílejte