Staré sudy nevyhazujte

Staré sudy nevyhazujte

Sdílejte

Už i malé dítě ví, že sudy se především požívají na víno, avšak když ho jednou použijete, většinou se nedá znovu používat, neboť je to dřevo, což je živý materiál. Ovšem to neznamená, že byste měli sudy vyhodit. Naopak ze starých sudů si můžete vyrobit perfektní zahradní dekorace.

Stůl, který nikdo nerozbije

Jednou z možností, jak využít starý sud je výroba kvalitního a pevného stolu. Sud je velice pevný a krásný a lze z něj vytvořit hned několik variant. Jednou z nich je sud rozřezat na půl a položit jej jakoby na kulatou stranu a na něj připevnit nožičky a dát nějakou masivní, ale dřevěnou desku. Tento stůl je nižší, takže perfektně splňuje místo konferenčního stolku ve vašem obývacím pokoji. Druhý způsob je využít sud po případě dva či více sudů jako nohy stolu a na sudy připevnit opět nějakou dřevěnou desku. Tento stůl je už vyšší a lze jej využít v mnoha místnostech anebo klidně i na zahradě. Stoly se sudů se velice hodí do domovů, které jsou vybaveny přírodním materiálem.

V souladu s přírodou

Je spoustu lidí, kteří opravdu chtějí žít, jak se říká v souladu s přírodou, protože se jim to třeba líbí. Často využívají přírodním materiálů, jako je právě dřevo či kámen a tyto materiály se hojně využívají v celé domácnosti. Tito lidé mohou také využít staré sudy a z nich se vyrobit originální polici pod umyvadlo. Vypadá to opravdu vkusně a navíc je to velice praktické.

Sudy všude, kam se podíváme

Nebojte se vytvořit si ze starých sudů i různé skříně či police. Tyto police sice patří spíše do sklepa anebo na venkovní posezení, než do obývacího pokoje, ale klidně si je můžete dát i tam. Vytvořit skříňku je velice snadné a zvládne to každý domácí kutil. Někteří lidé to velice vtipně využívají jako polici na lahvové víno, což je opravdu vkusné.

Sud vevnitř i venku

Je spoustu lidí, zejména žen, které chtějí mít krásnou nejen domácnost, ale také svou zahradu či okolí domu, a proto pěstují různé květiny, vysazují je do truhlíků ke dveřím či podél chodníčku a podobně. Právě pro tyto lidi je zde výborná inspirace. Perfektním květináčem pro vaše květiny na ozdobu může být právě sud. Když si dáte na schody či ke dveřím z každé strany sud, do kterého si nasadíte nějaké pěkné květiny, tak jistě budete spokojení. Navíc to má i velice praktický ráz, neboť sud je dostatečně vysoký, takže když budete sázet, vytrhávat plevel či zalévat, nemusíte se k tomu zohýbat, což je mnohem pohodlnější.

Domeček pro vaše mazlíčky

Dalším opravdu originálním nápadem, jak využít starých sudů je vytvoření domečku pro vaše mazlíčky. Pokud máte doma nějakého menšího pejska či kočičku, která je zvyklá bydlet venku, tak sud můžete použít jako vhodnou boudu. Je to rychlé a levné bydlení pro vaše mazlíčky.

 

Staré sudy rozhodně nevyhazujte, existuje spousta zajímavých řešení, jak sud využít, tak se nechte inspirovat a mějte sudy i ve vaší domácnosti.

Rate this post
Sdílejte