Do módy se opět vracejí tapety

Do módy se opět vracejí tapety

Sdílejte

Do módy se opět vracejí tapety

By: Sheila Thomson

Dost možná si i vy pamatujete módu tapet, která byla v jisté době velmi populární. Poté přišla doba, kdy tapety všichni strhaly a pokoje se začaly malovat barevně. Oblíbenou barvou se stala oranžová, zelená, žlutá, modrá, fialová. Nyní i tato móda odešla a místnosti se malují na bílo. Bílá barva, nebo barva světle hnědá, béžová, či šedá jsou barvami, které nyní letí. Kromě barev jsme se opět začali v trendech vracet k tapetám. Netapetujeme již všechny zdi v místnosti, ale pouze jednu, maximálně dvě. Pokud si chcete tapetovat dvě zdi, tak to mohou být zdi protější, ale i sousedící. Tapety mohou mít různé vzory, nejčastěji si vybíráme proužky, či tvary.

Papírové tapety jsou klasikou. Sehnat se dají v papírnictví, v domácích potřebách, ale samozřejmě také na internetu. Pokud vám jde o barvu tapet a chcete jí vidět na vlastní oči, tak si raději kupte v kamenném obchodě. K dostání jsou také v hobby marketech a velkých obchodních řetězcích. Papírové tapety je nutné kupovat kvalitní. Určitě by to chtělo, aby byl papír pevný a nepotrhal se hned při aplikaci. Další důležitou věcí je koupě správného lepidla. Nechte si poradit od prodejce a rozhodně nekupujte to nejlevnější, pokud chcete, aby vám tapety na zdi držely.

Novinkou na trhu jsou textilní tapety. Ty se vyrábí z ústřižků z juty, a nebo dokonce z hedvábí, které se pokládá na papírový podklad. Na rozdíl od papírových tapet, jsou ty textilní velmi luxusní. Poznáte to samozřejmě i na ceně. Pokud si vyberete takovéto tapety, nebudete potřebovat už žádné jiné dekorace, jako jsou obrazy a podobně. Výběr tapet musí být promyšlený a měli byste jej dobře prokombinovat s ostatním interiérem. Pokud máte proužkovaný gauč, tak určitě nekupujte proužkované tapety. Další novinkou na trhu jsou korkové tapety, nebo tapety z PVC, na trh přišli dokonce už i 3D tapety.

Rate this post
Sdílejte