Jak nakoupit vánoční dárky bez zbytečného utrácení?

Jak nakoupit vánoční dárky bez zbytečného utrácení?

Sdílejte

Jak nakoupit vánoční dárky bez zbytečného utrácení?

Také vás Vánoce každoročně zruinují? Utratíte každoročně mnohem více, než jste plánovali a nakonec ani nevíte za co? Poradíme vám, jak to letos zvládnout bez zbytečného utrácení. A navíc bez stresu!

white-christmas-tree-with-purple-decorations-38tywvff

Rozpočet a seznam: Váš klíč k úspěchu

  • Než začnete s vánočními nákupy, napište si na papír částku, kterou si můžete dovolit za dárky utratit. Určenou cenovou hladinu za žádnou cenu nepřekračujte!
  • Následně si napište seznam lidí, pro které budete letos nakupovat vánoční dárky.
  • Rozpočet, který jste si stanovili, nyní rozdělte mezi lidi na svém seznamu. Hned bude nákup dárků snazší, když bude jasné, že třeba za dárek pro maminku utratit tisícovku, za tchýni pětistovku a za kolegyni dvě stovky.

Tip: Nyní máte jasné, za kolik můžete dárky pro své blízké shánět. Nemáte-li ještě ve výběru dárků jasno, inspirujte se třeba online. Tipy na vánoční dárky najdete na www.vanocni-darky.cz!

detail

Nakupujte online. Ušetříte!

Pokud se chcete vyhnout davům v obchodech a ještě navíc ušetřit, nakupte letos vánoční dárky online. Ušetříte si stres, čas a nakonec i peníze – internetové ceny jsou často nižší než ceny v kamenných obchodech!

Nakupujte dárky včas

Nenechávejte výběr dárků na poslední chvíli. Nebudete se pak muset uchylovat k zoufalým dárkům v podobě ponožek či kosmetických balíčků, které popadnete v obchodě na poslední chvíli. A budete mít čas na přemýšlení nad tím, co by vaše blízké mohlo potěšit.

Co můžete, vyrobte!

Neutrácejte zbytečně za jmenovky, stužky a podobné drobnosti, které nakonec stejně skončí v odpadu. Co můžete vyrobit sami, vyrobte to! A pokud patříte k těm zručnějším z nás, můžete sami vyrobit i nějaké dárky. Vlastnoručně vyrobené dárky udělají dvakrát takovou radost!

Rate this post
Sdílejte