Když garážové vrata, tak jedině na pohon

Když garážové vrata, tak jedině na pohon

Sdílejte

Byly doby, kdy si auto nemohl dovolit každý. Dnes je všechno jinak, někteří mají dokonce i více aut a tak není divu, že se staví garáže. Někde to autíčko či autíčka musíte schovat. Ovšem pokud jezdíte každý den, musíte vymyslet praktické řešení garážových vrat, co takhle pohon?

Otvírám vrata a nemusím do posilovny

Je spousta lidí, kteří mají ještě klasické garážové vrata, které musejí každý den a někdy i několikrát denně ručně otevírat. Některým to sice nevadí, protože to považují za perfektní ranní rozcvičku, avšak jsou lidé, kteří i ze zdravotních důvodů dávají přednost garážovým vratům na motor. Je to pohodlnější, rychlejší a hlavně se s nimi nijak nenamůžete.

S motorem a stejně si můžeme vybírat

Pokud se rozhodnete, že na své garážové vrata dáte také motor, abyste to měli jednodušší, tak se nemusíte bát, protože je spousta druhů vrat, na které lze motor dát. Dokonce existují i případy, kdy si lidé ze svých starých vrat na ruční ovládání udělali garážové vrata na motorový pohon. Každopádně to lze. Ale mezi ty nejčastější typy patří dvě varianty, tedy separační a rolovací vrata.

Separační má každý

Tou oblíbenější variantou jsou separační vrata. Důvod je prostý, protože tyto vrata nabízejí spoustu výhod. Jednou z nich je i to, že vám nezmenší vaši garáž, protože při otevírání se pěkně schovají pod strop. Další výhodou je, že díky větší ploše můžete mít téměř jakékoliv zdobení.  Ať už se jedná o nějaké vyřezávané ornamenty anebo okénka, kterými by šlo světlo dovnitř. A někteří ocení i to, že vrata nejsou příliš hlučná.

A co takhle rolovací vrata?

Přestože separační vrata mají více výhod, stále jsou lidé, kteří si nechávají nainstalovat rolovací vrata. Jediná jejich nevýhoda je v tom, že zaberou jistou část vaši garáže. Jak už název napovídá, vrata se rolují, když je otevíráte a je jasné, že potřebují nějaký prostor, do kterého se srolují, takže se určitě nevyhnete velké bedně, do které se vrata schovají. Další nevýhodou je, že jejich části jsou příliš úzké, právě proto, aby se mohly dobře srolovat, avšak právě to vám nedopřeje udělat si dveře zdobené. A přes všechny nevýhody jsou to vrata, které mají lidé rádi.

Pohon vás bude něco stát

Je samozřejmé, že garážová vrata na motorový pohon budou dražší, než ty klasické ruční. Ovšem pokud do nich opravdu investujete, tak dostanete kvalitu, která vám velmi dlouho vydrží. A každopádně se jedná o velice praktický a efektivní prvek, který ušetří nejen váš čas, ale také vaše zdraví. Pamatujte na to, že všichni jen stárneme a že se stářím přicházejí i zdravotní komplikace, takže bychom měli hledat různé pomocníky, kteří nás budou šetřit. Existuje jistá finta, jak si pohon pořídit trochu levněji a tou je, jít si je zakoupit k našim sousedům do Polska, kde jsou motory na vrata o něco levnější, než u nás.

Garážová vrata na pohon není jen značka luxusu, ale hlavně je to značka toho, že si vážíte svého času a zdraví.

Uložit

Rate this post
Sdílejte