Ložnice v podkroví

Ložnice v podkroví

Sdílejte

Mít ložnici v podkroví je velice romantické, a tak není divu, že po tom touží mnoho párů. Ovšem tato ložnice kromě romantického kouzla skrývá i pár nevýhod. Ale zamilovaní lidé si budou umět poradit i s těmito překážkami.

Kde dáme skříně

Prvním problémem podkrovní ložnice bude umístění skříní, neboť šatní skříně jsou poměrně vysoké a díky tomu, že jsou zdi v podkroví různě zkosené, bude problém najít jim vhodné místo. Buďto budete muset najít místo, kde je stěna v plné velikosti anebo si budeme muset koupit nižší komody či truhly a podobné kousky nábytku. Ještě existuje jedna možnost, jak dostat do místnosti úložný prostor a tím jsou skříně na míru. Avšak tyto kousky jsou poměrně dražší, než klasický nábytek. Ale na druhou stranu díky nábytku na míru dostanete přesně to, po čem toužíte. Kromě toho vestavný nábytek dokonale zaplní každý koutek vašeho pokoje.

Ať se neprobouzíme s boulí

Dalším problémem je umístění postele. Na postel najdete v podkrovní ložnici spoustu místa, ale otázkou je, zda ono místo bude vhodnou. Člověk sice nepotřebuje mnoho prostoru, když bude ležet či sedět na posteli, ale musíte myslet i na to, že do postele musíte dojít. Rozhodně nebude příjemné stále myslet na to, že máte před sebou snížený strop a pak se mlže jednoduše stát, že do něj prostě narazíte. Dobré j dát postel čelem k šikmině anebo bokem k šikmině. Pravdou je, že i tak budete muset stále myslet na to, že jste v podkroví.

Trámy jsou výhodou

Ve většině podkroví jsou vidět trámy a spousta lidí si je nechává odkryté, protože se jim to tak líbí. Je to rozhodně dobrá volba, protože když pak ložnici správně vybavíte, mohou odhalené trámy působit opravdu krásně a také mohou mít mnoho využití. Někteří lidé si díky těmto trámům mohou ve své ložnici vytvořit koutek pro odpočinek a to tím, že si na trámy pověsí třeba houpací síť, což je velice příjemné a relaxační. Kromě toho mohou trámy posloužit pro využití polic. Popřípadě můžete trámy využít na umístění různých dekorací, můžete na trámy zavěsit například fotografie svých nejbližších.

Kousek od nebe

Přestože má podkrovní ložnice pár nevýhod je to místnost, o které sní mnoho lidí. Je opravdu příjemné spát v podkroví, když máte nad sebou okna, přes která vidíte jen krásně modré nebe. Je velice uklidňující, když z oken nemusíte koukat na rušnou městskou ulici a podobně. Navíc někteří si namísto klasických střešních oken udělají vikýře, což je ještě krásnější. Do pokoje se vám dostane mnohem více světla, je krásně rozzářený, ale naopak je zde nevýhodou, že nevidíte jen nebe, ale také své okolí, ale pokud máte výhled do parku či do lesa, tak i to může být uklidňující pohled.

Podkrovní ložnice má sice pár malých nevýhod, ale také je to naprosto kouzelná místnost, která vám dopřeje nejen spoustu romantiky, ale také odpočinku.

Rate this post
Sdílejte