Ukotvení multimediální techniky zajistí spolehlivé držáky a stojany

Ukotvení multimediální techniky zajistí spolehlivé držáky a stojany

Sdílejte

Výpočetní technika představuje v současnosti nedílnou součást reality a především ve vzdělávacím procesu se bez ní neobejdeme. Součástí výuky jsou bezesporu jak počítače, tak i kompletně všechny ostatní moderní multimediální prostředky. Jmenovat bychom mohli jen namátkou tablety, monitory, projektory, promítací stěny, interaktivní tabule a spousty dalších důležitých pomůcek. Pokud momentálně zařizujete takovéto učebny, určitě musíte počítat se spoustou důležitých aspektů, které se týkají právě umístění multimédií. Rozhodně není možné řešit vše svépomocí, anebo nechat pouze dataprojektor třeba na skříni, případně někde jinde. Vyplatí se investovat do speciálních stojanů, držáků a jiných zařízení, která dokážou ukotvit všechna zařízení tak, aby spolu dokonale spolupracovala a celkový efekt byl maximální. Podívejme se tedy, jak lze ukotvení výpočetní techniky v přednáškových sálech a učebnách řešit. Postupně se soustředíme na jednotlivá zařízení a přesvědčíme vás o tom, že alternativ je skutečně více než dost. Mimo jiné se soustředíme i na televizní stojany na prezentace.

Dataprojektor nemusí být nutně jen na stolku

Pokud chcete mít správně zařízenou konferenční místnost, neobejdete se bez dataprojektoru. Jeho umístění v prostoru by mělo být stálé. Vy pouze přijdete s počítačem, tabletem nebo smartphonem a můžete začít s prezentací. Jaké alternativy se tedy nabízejí?

Klasické stacionární nebo posuvné stolky

Tato varianta je určena pro všechny prostory. Stacionární stolky jsou v podstatě na ústupu, jelikož zabírají nadmíru místa, které by bylo možné využít efektivněji. Posuvné modely jsou ideální do budov s více místnostmi v jednom patře, kde se dá bez problémů se stolkem přejet a využívat služeb projektoru na jiném místě. Především mateřské školy jsou pro takovéto řešení uchycení projektorů optimální.

Stropní držáky

V drtivé většině případů se používají stropní držáky na datové projektory. Jejich hlavní předností je pochopitelně maximální skladnost, kdy nijak nezavazí a dokážou přesně zobrazit potřebnou prezentaci. Počítat je u nich zapotřebí s umístěním kabeláže, která je ale provlečena samotným tělem držáku. Máte-li novou učebnu, není problém vést kabely klidně i pod omítkou. Jinak existují i speciální lišty, jež kabely chrání.

Nástěnné držáky

Tato forma ukotvení projektoru je vhodná do místností s vysokými stropy. Optimální jsou takovéto držáky i do menších prostor. Bez potíží projektor udrží v potřebné pozici. Podívat se vyplatí po otočných variacích. Nahnout si díky takovémuto řešení lze zařízení do potřebného úhlu.

Monitory všeho druhu musí mít správou pozici

U monitorů se vyplatí volit takové stojany a držáky, které vyhovují potřebám dané přednáškové místnosti. Nesmí nijak zavazet, nicméně výhled na ně nemůže být nijak zkreslený. V současné době jsou oblíbené hlavně následující varianty.

Stolní stojany na monitory

Jestliže potřebujete v dané posluchárně umístit monitory ke všem stolům, jistě se vyplatí stolní modely. Stejně tak není od věci, když má vyučující svůj vlastní monitor, který bude na jeho stole. Vybírat si lze jak stojany, jež umožňují pevné ukotvení obrazovek, tak i otočné typy. Ty jsou optimální hlavně tehdy, když předpokládáte častou spolupráci mezi jednotlivými studenty.

Nástěnné stacionární nebo otočné varianty

Nástěnné tv stojany na konference se prosazují ve většině místností. Jsou totiž maximálně bytelné a pevné, takže dokážou unést i monitory větších rozměrů. Opět je lze volit v klasické pevné podobě, kdy jsou schopny udržet i obří obrazovku, a otočné variantě. Druhé jmenované se často vybírají do místností, jež se pokryjí monitory po stranách. Ty je totiž zapotřebí natočit do správného úhlu._vyr_759tv-stojan-stolek-omb-pedestal-maxi

Stojany pro více monitorů

Zejména v pracovnách, kde se rýsuje anebo programuje, rozhodně musíte mít více monitorů. I jeden člověk se potřebuje naráz dívat na několik obrazovek a sledovat potřebné detaily. Tady se vyplatí tv stojany na více monitorů, a to většinou ve stolní podobě.

Držáky na tablety

I na konferencích se logicky prosazují tablety. Tato zdánlivě malá zařízení vyžadují také speciální ukotvení. Studenti či posluchači si sice tablety často nosí přímo v brašnách a pracují s nimi přímo na lavici, nicméně pevné ukotvení přístroje je mnohem výhodnější. Jaké stojany na tablety se používají?

Stolní držáky na tablety

Hodně oblíbené jsou především stolní držáky na tablety vyrobené z kovu nebo plastu. Jednoduše se položí na stůl a následně je lze sklápět dle potřeby. Nejedná se přitom o žádná velká zařízení.

Stojany na tablety

Tablety je možné ukotvit i do stojanu, který vede přímo od povrchu země. Jde v podstatě o jednu tyč, na které je umístěn samotný stojan s tabletem. Výborné jsou takovéto stojany v učebnách, kde se střídají přednášející.

Co všechno je nutné brát při výběru držáku v potaz?

Držáky a stojany na přednášky je zapotřebí vybírat podle mnoha důležitých kritérií. V první řadě je nutné mít předem rozmyšleno, jestli potřebujete ukotvit projektor, televizi, tablet či jiné zařízení. U každého přístroje je totiž uchycení zcela individuální. Určitě je nezbytné brát v potaz také VESA standard. Jedná se o horizontální a vertikální vzdálenost šroubků pro uchycení držáku. V neposlední řadě je nutné mít předem rozmyšleno umístění daného stojanu nebo držáku v prostoru určité místnosti. Pokud si nejste jistí, určitě se poraďte se s odborníky. Učinit tak můžete v eshopu drzakyastolky.cz nabízejícím velmi pestré portfolio nejrůznějších stojanů, držáků a dalšího doplňkového sortimentu.

Rate this post
Sdílejte