Kde sehnat litinové polotovary a barevné kovy, nemáte-li zájem o velkoobchodní odběr?

Kde sehnat litinové polotovary a barevné kovy, nemáte-li zájem o velkoobchodní odběr?

Sdílejte

Pokud patříte mezi živnostníky či kutily, kteří se zabývají kovovýrobou, možná vám až dosud dělalo problém sehnat potřebný materiál v maloobchodním měřítku. Společnost UCB Technometal se svým uceleným a širokým sortimentem litinových profilů a barevných kovů dokáže zabezpečit jak velkoobchody, tak menší firmy a jednotlivce. A to nejlepší? Zajistí úpravu materiálů přímo dle vašich požadavků.

Zaostřeno na litinu

Kontinuálně litá litina UNIBAR je základem sortimentu společnosti UCB Technometal. Firma působící na našem trhu již od roku 1996 patří k největším obchodníkům s tímto materiálem. Na e-shopu jej naleznete hned v několika variantách. Šedá litina s grafitovými lupínky se vyznačuje vyšší pevností v tlaku. Lamelární grafit činí šedou litinu vhodnou především pro kuličková ložiska, mimo jiné díky výborné schopnosti tlumit vibrace. Tvárná litina s kuličkovým grafitem je ve srovnání s šedou litinou výrazně pružnější, pevnější, má lepší tažnost, a tedy i celkovou odolnost. Mnoho obrobků z oceli lze vhodně nahradit některou z vyráběných litin UNIBAR.

Zvláštností v nabídce společnosti UCB Technometal je austenitická litina Ni-Resist s legujícím niklem. Jedná se o mimořádně odolný materiál, který snese jak mimořádně nízké (-196°C), tak mimořádně vysoké (800°C) teploty, obstojí při použití v mořské vodě, aniž by zkorodoval, a vyznačuje se i mnohými dalšími mechanickými vlastnostmi, které z něj činí velmi zajímavou volbu. Je ideální v případech, kdy se vyžaduje nemagnetičnost.

Dodávka i obrábění barevných kovů

Další předností firmy UCB Technometal je rozsáhlý sortiment barevných (neželezných) kovů, mezi něž patří měď, mosaz a bronz. Každý z nich má své specifické vlastnosti, například u mědi jsou to skvělá vodivost a vysoká odolnost vůči korozi. Měď, mosaz a bronz jsou k dispozici ve formě profilů, trubek, plechů a desek. Zaměstnanci UCB Technometal vámi vybrané profily rádi upraví dle vašich požadavků a poskytnou vám veškeré informace o nabízených materiálech a jejich aplikacích. Mezi jejich služby patří obrábění, dělení, povrchové úpravy. Většina sortimentu je skladem s možností objednávky přes přehledný e-shop.

Rate this post
Sdílejte