Jak si doma vytapetovat

Jak si doma vytapetovat

Sdílejte

Tapety jsou velmi moderní a představují styl, který se opět vrací. Tapet je velké množství a vybrat si tu nejlepší pro vás nebude jistě vůbec snadné. Tapety se prodávají s různými vzory ať už jsou to pruhy, motivy, barvy, imitace a vy si tak jimi může zútulnit vaše bydlení.

Tapety se rozhodně nedoporučují dát na všechny strany stěn, ale buď jen na jednu ze 4 stěn, nebo na dvě, nejlépe protější stěny. Tapeta by měla ladit s malbou místnosti a měli by do sebe přirozeně zapadat. Tapety lze také použít na starý nábytek, který tímto zrenovujete.

Například na kuchyňskou linku, nebo staré skříně můžete použít tapetu s imitací dřeva. Co se týká imitací tapet, tak tam si můžete vybrat velké množství a to buď právě již zmiňované dřevo, kameny, cihličky a podobně. Tapety se také dají pořídit ve 3D formátu.

Jak si doma vytapetovat? Doporučuji na všechny druhy tapet lepidlo, které je určené na vlísové tapety. Toto lepidlo je velmi snadné na nanášení a tapetování tak pro vás nebude těžké. Lepidlo na vlísové tapety je sice o něco dražší, ale na druhou stranu vám práci velmi ulehčí.

Toto lepidlo stačí rozdělat podle návodu, pak jím potřít zeď kam tapety budete chtít umístit a tapetu na toto místo přiložit a vyhladit. Tapety si nejprve naměřte a přiložte ke zdi ještě než zeď potřete lepidlem. Pokud máte tapety se vzory, které na sebe mají navazovat, tak je třeba nastříhat tapety právě tak, aby na sebe tyto vzory navazovali.

Pokud tapetujete tapetou, která je samolepící, dejte si pozor na to, aby nevznikali pod tapetou vzduchové bubliny. U papírových tapet se dají lehce vyrovnat, u samolepících je to už o něco horší. Bubliny ale můžete propíchat špendlíkem, nebo jehlou a vzduch z nich tak vytlačit.

Rate this post
Sdílejte